Gemeente Enkhuizen

Financiële meevaller werkzaamheden Oude Gouw

Na ruim anderhalf jaar zijn de werkzaamheden aan riolering, bestrating en openbare verlichting in de wijk Oude Gouw zo goed als afgerond. De werkzaamheden hebben plaatsgevonden in de straten Meeuwenlaan, Reigerweg, Zwaluwweg, Tureluurshof, Tureluurstraat, Talingshof, Lepelaarshof, Roerdompplein, Roerdompstraat, Kievitstraat, Koekoekspad, Wulpenlaan, Rietgorsstraat en Gruttolaan.

Door het in één keer aanbesteden van de werkzaamheden in een voor opdrachtgevers gunstige tijd zijn de kosten van het werk voor de gemeente Enkhuizen zeer gunstig uitgevallen. Na afronding van het project kan dan ook worden geconcludeerd dat circa 1,5 miljoen euro over is van het oorspronkelijk door de gemeenteraad beschikbaar gestelde krediet. Deze forse financiële meevaller wordt aangewend om de toekomstige verhoging van het rioolrecht zoveel mogelijk te beperken.

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de riolering en gemeenten krijgen al meer taken toebedeeld om aan deze eisen te kunnen voldoen. In 2009 wordt daarom het nieuwe GRP (gemeentelijk rioleringsplan) door de gemeenteraad vastgesteld. In dit GRP worden alle werkzaamheden aan de riolering voor de periode 2010 tot en met 2015 beschreven. Uit deze opsomming wordt vervolgens de hoogte van het rioolrecht bepaald. De verwachting is dat de hoogte van dit rioolrecht de komende jaren zal stijgen. Zoals aangeven wordt de financiële meevaller van de werkzaamheden in Oude Gouw aangewend om deze lastenverzwaring voor de burger zoveel mogelijk te beperken.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl