KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

9-9-2008

Zware tweede dag voor Thierry Schmitter tijdens Paralympics

Zeiler Thierry Schmitter had tijdens de tweede dag van de
Paralympische Spelen moeite om zijn goede vorm in winst om te zetten. Hij staat voorlopig zesde in het algemeen klassement, maar maakt nog steeds deel uit van de kopgroep, die bijzonder dicht bij elkaar zit.

Schmitter voer drie goede races en wist in de eerste wedstrijd vandaag zelfs een tweede plek te veroveren. Tijdens race twee en drie zat hij er ook weer goed bij, maar hij wist door de aanzienlijke
winddraaiingen zijn positie niet te behouden.

Coach Ronald van Vianen legt uit: Het ging niet zoals we ons hadden voorgesteld. Het was een zware dag. De groep zit continu heel dicht bij elkaar. Het leek af en toe wel match racing. Thierry wist zich goed te positioneren, maar bij de laatste gate in de tweede race koos hij voor de verkeerde kant van het veld en verloor daardoor zijn voorsprong.

Schmitter eindigde als tiende in die race, maar kan dat resultaat aftrekken. Ook de laatste wedstrijd van de dag begon Schmitter goed. Van Vianen: Een enorme vlaag in het laatste voordewindse rak draaide echter het hele veld om. Thierry wist de schade nog beperkt te houden met een zevende plek, maar erg tevreden zijn we niet.
Thierry zit continu bij de kopgroep, maar hij heeft moeite met het finishen. Met deze lage windsnelheden heeft hij een klein nadeel omdat hij wat zwaarder is. Meer wind geeft meer druk en dat is beter voor Thierry. We hopen dus dat het aantrekt.

Morgen, woensdag, is een rustdag. Daarna volgen er nog zes
wedstrijden. Zaterdag 13 september is de medal race.

Het deelnemersveld van de 2.4mR klasse op de Paralympische Spelen bestaat uit zestien zeilers. In de top van het klassement is alles nog mogelijk:


1) Tingley (CAN) 9 punten

2) Ruf (USA) 10 punten

3) Kröger (GER) 15 punten

4) Seguin (FRA) 15 punten

5) Als Anders (DEN 16 punten

6) Schmitter (NED) 17 punten