Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

REPATRIËRING REIZIGERS OOST-CUBA DOOR SCHADE ORKAAN IKE

Rijswijk, dinsdag 9 september 2008 - TUI Nederland zal al haar gasten die zich in het oosten van Cuba bevinden morgen terug naar Nederland vervoeren. Bovendien zal de reisorganisatie de komende vier weken geen reizigers meer vervoeren naar het door de orkaan Ike getroffen gebied rond de stad luchthaven van Holguin. Ook het boeken van een reis naar Holguin en omgeving zal tot en met 1 oktober niet mogelijk zijn.

Orkaan Ike heeft vooral in het oosten van Cuba aanzienlijke schade aangericht. Veel hotels in dit gebied zijn zwaar beschadigd. Er bevindt zich een honderdtal reizigers van TUI Nederland in het oostelijk deel van het eiland. Zij hebben de orkaan goed doorstaan, voor zover bekend. De reizigers worden ondergebracht in de minst beschadigde hotels die beschikken over noodaggregaten voor de stroomvoorziening. Alle reizigers in het getroffen gebied zullen voor zover mogelijk op woensdag 10 september met ArkeFly naar Nederland worden vervoerd. Zij keren donderdag terug in Nederland.

Reizigers in het getroffen gebied worden geïnformeerd door de TUI-vertegenwoordigers ter plaatse.

De orkaan is in kracht afgenomen en bevindt zich momenteel boven de noordwestkust van Cuba. Of er schade in westen, met name in toeristische plaatsen als Varadero en Havana, is nog niet duidelijk. Dat wordt momenteel geïnventariseerd.

Wie voor de komende weken (tot en met 1 oktober) een reis naar Holguin had geboekt bij TUI Nederland, zal bericht krijgen dat de reis niet kan doorgaan. De desbetreffende reizigers krijgen een latere reisdatum of alternatieve bestemming aangeboden, maar zij mogen ook kosteloos annuleren.


---