Gemeente Cromstrijen


Nieuwe locatie voor kinderopvang Cromstrijen (09-09-2008)

Vanaf 1 september 2008 beschikt kinderopvang Cromstrijen (SKOC) over een nieuwe locatie voor buitenschoolse opvang (BSO) bij basisschool De Takkenbosse in Numansdorp. Deze locatie dient als opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar van basisscholen De Bron en De Takkenbosse. Door de ligging van de nieuwe locatie, om de hoek van de scholen, hoeven de kinderen niet meer zo ver te lopen.

Toenemende vraag naar opvang

Vanwege de toenemende vraag naar opvang was SKOC op zoek naar geschikte ruimtes. In samenwerking met de scholen, schoolbesturen en stichting ACIS ontstond het idee om een zogenoemde BSO-box te plaatsen op het terrein van De Takkenbosse. Het nieuwe gebouw beschikt over meerdere ruimtes, waar per dag aan 40 kinderen opvang kan worden geboden. De nieuwe locatie bevindt zich apart van de school, maar door de kleurstelling lijkt het 1 geheel. Door de grote vraag naar opvang koos SKOC ervoor om de oudste kinderen onder te brengen bij 'het Kinderkasteel'. In deze groep krijgen de oudere kinderen een specifiek aanbod, zodat zij ook nog graag naar de BSO komen.

Officiële opening

In oktober vindt de officiële opening plaats van de nieuwe locatie. Op welke manier dit gebeurt en welke naam de locatie krijgt, is nog een verrassing. Hierover vindt u meer informatie in de huis-aan-krant Het Kompas.

Kijk voor meer informatie over kinderopvang in een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang in Cromstrijen op www.skoc-kinderopvang.nl