Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE
Doop op Donington

Donington, 9 september 2008

Op een drijfnat Donington heeft A1 Team Nederland vandaag de eerste rondes gereden tijdens de eerste officiële A1GP test. Daarmee vond in de stromende regen vrij letterlijk de doop plaats van de A1 Team Nederland auto.

Het is voor de teams de eerste keer dat ze echt met de 600 pk sterke nieuwe A1GP 'Powered by Ferrari' in actie komen. Voor A1 Team Nederland nam Jeroen Bleekemolen, de afgelopen twee jaar al eerste coureur van het team, plaats achter het stuur van de oranje auto.

De omstandigheden waren zwaar op het Engelse circuit, met zware regen gedurende het grootste deel van de dag.

Naast A1 Team Nederland kwamen Nieuw Zeeland, Australië, Italië, Maleisië en de A1GP test auto, die inmiddels meer dan 7000 kilometer heeft afgelegd in actie. Aan het eind van de dag was het Fairuz Fauzy van Maleisië die de snelste tijd noteerde met 1'35.250.

Jeroen Bleekemolen; "Het was een nuttige en leuke eerste dag. Ik heb voor het eerste gereden met de Ferrari en het beviel goed. Helaas was de baan behoorlijk nat, maar we konden wel meteen werken aan de auto. Ik moest voor het eerste remmen met mijn linker voet, iets wat ik nog nooit gedaan heb. Dat voelde na een ronde al als normaal, dus dat ging erg makkelijk. Eigenlijk voelde ik me meteen helemaal thuis. Verder voel je zelfs op een natte baan al dat de auto enorm veel downforce heeft, veel meer dan de oude auto. Ik denk dat het op Zandvoort erg spectaculair gaat zijn, omdat we daar veel snelle stukken hebben.

Ik hoop dat het donderdag droog is. De auto heeft enorm veel elektronische systemen, zoals launch control en anti-stall control. We hadden wat problemen met de elektronica, maar dat is normaal bij een eerste test. We gaan nu alles klaarmaken voor donderdag. Ik kijk er erg naar uit. Dan gaan we meerdere dingen proberen, waaronder ook de powerboost. De auto ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook heel leuk om mee te rijden. Het is echt een grote stap voorwaarts voor zowel de rijders als het publiek. Er zijn een aantal nieuwe mensen in het team en de samenwerking verloopt prima."

Jan Lammers; "Door de stromende regen hebben we vandaag nog niet heel veel kunnen rijden. Wel hadden we de mogelijkheid om een aantal systemen te checken en af te stellen. Donderdag hopen we op droog weer, dan kunnen we ook wat meer tempo maken. We verwachten dat we met de nieuwe 'Powered by Ferrari' auto op Zandvoort straks zo'n 5 tot 6 seconden per ronde sneller kunnen zijn dan met de oude auto. Dat heeft deels te maken met het verschil in downforce. Wat het 'statische' gewicht betreft zijn de oude en de nieuwe auto gelijk, als er snelheid in zit is wordt de nieuwe auto veel steviger op het asfalt gedrukt dan de oude en heeft dus ook veel meer grip."

Donderdag is er nog een testdag voor de teams en later in de maand is er nog een testmogelijkheid op het circuit van Snetterton.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com I: www.A1teamned.com If you no longer wish to receive e-mailmessages from A1 Team Netherlands, click here to unsubscribe.