Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Inloopspreekuren funderingsproblematiek

Begin juli is het stedelijke funderingsloket geopend. Eigenaren van panden kunnen bij dit loket terecht voor informatie, begeleiding en advies over hun fundering en de eventuele aanpak van funderingsproblemen. Op woensdag 10 en woensdag 17 september tussen 16.00 en 20.00 uur zijn medewerkers van het funderingsloket aanwezig op het deelgemeentekantoor om uw vragen te beantwoorden. U kunt dan zonder afspraak binnenlopen.

Uit onderzoek naar problemen met houten paalfunderingen is gebleken dat in Rotterdam maximaal 6.000 panden kans lopen op paalrot. De reden hiervan is dat de houten funderingspalen van deze panden langdurig boven de grondwaterstand staan of hebben gestaan. In onze deelgemeente speelt deze problematiek relatief fors: met name in delen van Kralingen-West en Kralingen-Oost is er een verhoogd risico op paalrot.

Op de website van het funderingsloket
www.rotterdam.nl/funderingsloket kunt u meer lezen over de funderingsproblematiek en een folder met de risicogebieden raadplegen. Deze folder kunt u ook ophalen bij het deelgemeentekantoor. Voor vragen kunt u het gra-tis nummer 0800-1545 bellen of een e-mail sturen: funderingsloket@dsv.rotterdam.nl.

Aanvragen lening voor funderingsherstel

Vanaf januari 2009 gaat de gemeente Rotterdam eigenaar-bewoners die over onvoldoende middelen beschikken om funderingsherstel aan hun woning zelf te bekostigen de mogelijkheid bieden een lening af te sluiten tegen een lage rente. Aanvragen hiervoor kunnen bij het funderingsloket worden ingediend.

Vervolgonderzoek

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk is verontrust over de financiële gevolgen die funderingsproblemen voor eigenaar-bewoners kunnen hebben en de mogelijke omvang van de funderingsproblematiek in onze deelgemeente. Onlangs is een vervolgonderzoek gestart waaruit nauwkeuriger zal blijken welke straten en huizenblokken de grootste risicos op paalrot hebben. Dit onderzoek duurt circa een jaar.