Persuitnodiging: Introductie "scharrelei-nieuwe-stijl"

08/09/2008 15:32

Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren

Gezamenlijke persuitnodiging van Dierenbescherming en Super de Boer

Introductie scharrelei-nieuwe-stijl

Den Haag/Amersfoort - Super de Boer introduceert op woensdag 10 september een nieuw tafeleitje dat diervriendelijker is dan het overbekende scharrelei. De eieren worden vanaf 11 september exclusief verkocht door Super de Boer en hebben het 'Beter Leven'-kenmerk met één ster van de Dierenbescherming gekregen. Het kenmerk wordt door de Dierenbescherming toegekend aan producten die zich duidelijk onderscheiden op het gebied van diervriendelijkheid.

Het pluimveebedrijf van de heer Van Manen op De Hel 1 in Randwijk (Gld.) is woensdag vanaf 15:00 uur het decor voor de officiële introductie van het scharrelei-nieuwe-stijl. Naast directeur Frank Dales van de Dierenbescherming, die het Beter Leven-kenmerk persoonlijk op de staldeur zal schroeven, zijn Unitmanager Edwin de Maa en Manager Duurzaamheid en Kwaliteit Caspar Woolthuis van Super de Boer aanwezig voor een uitgebreide toelichting.

Het driesterrensysteem van de Dierenbescherming is ontwikkeld om de nodige zichtbaarheid te geven aan diervriendelijke voeding in de supermarkt en de keuze voor de consument te vergroten. Dat geldt niet alleen voor biologische producten, maar ook voor producten tussen de bio-industrie en biologisch in. Eén ster betekent dat er al aanzienlijk meer rekening is gehouden met dierenwelzijn dan in de gangbare veehouderij; het zogenaamde tussensegment. Als het product hoger scoort op het gebied van dierenwelzijn dan bij het tussensegment, maar nog niet de eisen van biologisch haalt, krijgt het product twee sterren.

Volgens de Dierenbescherming zijn de 'normale' scharreleieren niet diervriendelijk genoeg om voor het Beter Leven-kenmerk in aanmerking te komen. Super de Boer zet volgens de organisatie met de wijze waarop zij hun scharrelkippen houden een belangrijke stap op het gebied van dierenwelzijn. Zo hebben de dieren meer ruimte dan de 'reguliere' scharrelkip en kunnen ze bovendien naar buiten in een overdekte scharrelren en krijgen de dieren afleidingsmateriaal.





http://www.dierenbescherming.nl

http://www.dierenbescherming.nl