Scholen in ban limbo: 36.000 kinderen doen Jantje Beton CH!PZ Dance

09/09/2008 13:59

Jantje Beton

Utrecht, 9 september 2008. Een record voor de aftrap van de Jantje Beton Loterij: morgenmiddag dansen om 11.45 uur meer dan zesendertig duizend kinderen - op 265 scholen in heel Nederland - tegelijkertijd de Jantje Beton CH!PZ Dance. Op het schoolplein van de Franciscusschool te Zaltbommel dansen om 11.45 uur 420 kinderen de limbo samen met popgroep CH!PZ, die daar het limbonummer 'Fiësta' ten gehore brengt.

Het is het tweede jaar dat Jantje Beton met een ludieke actie aandacht vraagt voor de loterij. Vorig jaar hebben meer dan 30.000 kinderen tegelijk gejumpstyled. Het record van dit jaar geeft wel aan dat samen bewegen, op muziek én op het eigen schoolplein een goede en leuke start is van de Jantje Beton Loterij. In totaal doen 1.050 scholen mee aan de loterij en verkopen zo'n 140.000 kinderen loten aan kennissen, buren en familie in de periode van 10 tot en met 23 september.

Jantje Beton komt op voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Als kinderen spelen hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Jantje Beton helpt ze een handje door ze spelenderwijs voor te bereiden op deelname aan de samenleving. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om kinderen samen te laten spelen. Want samen spelen is leren samenleven.