Datum: 20080910 Titel: Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen **DATUM*** Arnold zegt: Politie Utrecht, index Titelbalk gaf: Politie.nl

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 10-09-2008

Gedupeerde houdt zelf verdachte aan

MAARSSEN In de wijk Bloemstede heeft een gedupeerde zelf de dief van zijn bromfiets aangehouden. Omstreeks 21.35 uur merkte een 18-jarige man uit Maarssen dat zijn scooter, die hij kort daarvoor voor een woning in Bloemstede had gezet, was gestolen. De man ging samen met buurtbewoners op zoek naar zijn eigendom. Hij zag een jongen met zijn scooter richting de fly-over Bloemstede-Industriegebied Maarssen lopen. Hij hield de 15-jarige jongen uit Maarssen aan, nam hem mee terug naar de woning en schakelde de politie in. Agenten zagen dat het slot van de scooter was verwijderd. De 15-jarige jongen had een schroevendraaier en zwarte handschoenen bij zich. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht.

Snelheidscontrole

WILNIS Op de Burgemeester Padmosweg heeft de politie dinsdag 9 september tussen 19.30 en 20.00 uur en tussen 21.00 en 21.45 uur een snelheidscontrole gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden. De politie constateerde dat in het begin van de avond alle automobilisten zich aan de snelheid hielden, maar dat later op de avond de snelheden omhoog gingen. In totaal zijn met hulp van de lasergun drie bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die 70, 71 en 78 km/uur reden, daar waar 50 km/uur is toegestaan.

Fietser gewond

WOERDEN - Een 79-jarige man uit Woerden is dinsdag omstreeks 16.55 uur gewond geraakt toen hij met zijn fiets tegen een geparkeerde auto aan reed. De man reed over de Oostdam richting de Oostsingel. Daar botste hij op de achterkant van een geparkeerde auto. De man kwam ten val en liep een forse hoofdwond op. Ambulancepersoneel heeft hem naar het Hofpoortziekenhuis overgebracht.

Hennepkwekerij

MAARSSEN - Op dinsdag 9 september heeft de politie een kleine hennepkwekerij ontdekt in bij woning aan de Straatweg. De politie ontving informatie over de kwekerij en stelde een onderzoek in. Dat leidde tot de vondst van 18 planten en bijbehorende kweekapparatuur in de schuur van een woning aan de Straatweg. De eigenaar van de woning is aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de Opiumwet.

Verwarde vrouw aangehouden

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 10 september een vrouw aangehouden omdat ze met een mes op zak liep.

Omstreeks 02.05 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw met bakstenen in haar hand voor een woning in Antilopespoor stond. Agenten namen poolshoogte en troffen de 26-jarige vrouw uit Amsterdam in de wijk aan. Ze maakte een verwarde indruk. De agenten zagen dat uit de zakken van haar kleding messen staken. Ze sommeerden de vrouw om de messen uit haar zakken te halen. Hieraan gaf ze gehoor. Ze is aangehouden en ingesloten. Wat de vrouw in de wijk deed, is niet duidelijk.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT Op de kruising Rondweg - Industrieweg heeft de politie dinsdag 9 september tussen 15.20 en 16.15 uur gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht door fietsers, brom/snorfietser en voetgangers. Hiervoor werden vier bekeuringen uitgeschreven. Een automobilist kreeg een bekeuring voor mobiel bellen tijdens het rijden.

Op de Anselmusstraat is van 14.00 tot 16.00 uur een scootercontrole gehouden. Er zijn 20 bromfietsbestuurders gecontroleerd, waarvan twaalf zonder problemen hun weg konden vervolgen. Acht bestuurders kregen bekeuringen voor een te hoge constructiesnelheid, niet kunnen tonen van de verplichte papieren, niet dragen van de helm en technische gebreken.

Overtreden geslotenverklaring

VINKEVEEN De politie heeft dinsdag 9 september tussen 16.45 uur en 17.45 uur 53 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren gesloten verklaring. Eén automobilist kreeg een bekeuring omdat hij over het fietspad reed en twee omdat ze geen autogordel droegen.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Dinsdag 9 september heeft de politie van 16.30 tot 17.00 uur op de Maarssenbroeksedijk een verkeerscontrole gehouden. Acht bekeuringen zijn uitgeschreven, waarvan vier voor niet handsfree bellen en vier voor het niet dragen van de autogordel.

Aangehouden voor bedreiging

MAARSSEN De politie heeft dinsdag 9 september een 75-jarige man uit Maarssen aangehouden omdat hij een vrouw met de dood bedreigde.

Omstreeks 20.15 uur werd de politie ingeschakeld omdat de man in de wijk Bisonspoor een groepje sporters had aangesproken en uitgescholden. De aanleiding zou een conflict in het verleden zijn tussen de man en de sporters. De 75-jarige man bedreigde één van hen met de dood en schold erop los. Hij is aangehouden. De man was ook bij zij aanhouding agressief. Hij is ingesloten.