Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 10-09-2008

Aanhoudingen voor diefstal telefoons

BAARN De politie heeft de afgelopen dagen meerdere aanhoudingen verricht in verband met de diefstal van twee mobiele telefoons in een horecagelegenheid in de Nieuw Baarnstraat.

Op zaterdag 6 september, rond 22.45 uur, kreeg de horecasurveillance van de politie, via de horecafoon, de melding dat er in bovengenoemde gelegenheid twee telefoons waren ontvreemd. Een getuige had gezien dat een mogelijke verdachte een telefoon verborg in een fietstas van een buitengestalde fiets. Bij nader onderzoek bleek dat deze telefoon inderdaad aan één van de gedupeerden toebehoorde. Op aanwijzing van de getuige werd de verdachte, een 16-jarige inwoner van Soest, aangehouden en ingesloten.

Het vervolgonderzoek op zondag leidde tot het bekend worden van twee nieuwe verdachten die vermoedelijk verantwoordelijk waren voor de diefstal van de tweede telefoon. Deze verdachten, een 18-jarige Soester en een 23-jarige Baarnaar, werden maandag 8 september aangehouden en ingesloten. Uiteindelijk bleek dat de twee diefstallen in opdracht van de Baarnaar werden gepleegd door de twee inwoners uit Soest. De tweede ontvreemde telefoon is vermoedelijk doorverkocht en nog niet terecht. Het onderzoek naar de mogelijke heler van deze tweede telefoon wordt voortgezet.

De drie aangehouden verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bekeuringen voor parkeergedrag

SOEST- Op dinsdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Van Weedestraat. In totaal werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren in een laad en loshavengebied.