K.V Archivarissen


Wie wordt het DIV talent van 2008?

Dit jaar wordt opnieuw gezocht naar veelbelovend talent binnen het vakgebied Informatiemanagement. Iedereen kan meedingen naar de TTP Talentprijs 2008 of men nu op operationeel, tactisch of strategisch niveau werkzaam is binnen het vakgebied. Kandidaten kunnen ook worden voorgedragen door managers of collegas van de afdeling. Inschrijven is mogelijk via de website www.ttp.nl/talentprijs vanaf 1 september 2008.

TTP TALENTPRIJS 2008

Vakprijs voor talent in Informatiemanagement

De TTP Talentprijs heeft inmiddels een vaste plaats ingenomen binnen het vakgebied Informatiemanagement, oftewel de documentaire informatievoorziening en het archiefwezen. De jaarlijks terugkerende prijs heeft als doel de verdergaande professionalisering binnen het vakgebied te bevorderen. Nieuw talent wordt met de TTP Talentprijs aangemoedigd om te laten zien wat zij in hun mars hebben en kunnen daarbij ook de DIV-afdeling beter intern profileren.

Een korte terugblik op de TTP Talentprijs in voorgaande jaren

In 2005, het eerste jaar van de Talentprijs, was Bas Baalmans van het Waterbedrijf Groningen de terechte winnaar. Bas Baalmans heeft inmiddels ervaren dat het winnen van de TTP Talentprijs een enorme versnelling heeft gegeven aan zijn carrière.

Ella Majewski heeft in 2006 de TTP Talentprijs gewonnen. De winnaar van de prijs in 2007 wordt in het kader nader toegelicht en is inmiddels werkzaam als Documentmanager binnen de gemeente Den Bosch!

Een initiatief van samenwerkende organisaties

De TTP Talentprijs wordt gedragen en georganiseerd door vakvereni-gingen die begaan zijn met het op de voorgrond zetten van het vakgebied: SOD, Erfgoed Nederland, KVAN, en de VNG zijn betrokken bij het formuleren van de inschrijfcriteria en de uiteindelijke jurering.

Ieder jaar dragen sponsoren zorg voor de organisatie en financiering van de TTP Talentprijs. Zij stellen bovendien prijzen beschikbaar voor de winnaars en de organisaties waar de winnaars werkzaam zijn.