Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 september 2008

Hennepkwekerij ontdekt door wateroverlast

Enschede

Doordat een bovenbuurman meldde dat hij last van overtollig water van de bovenburen had, werd bij deze bovenbuurman een hennepkwekerij ontdekt. Alles is ondertussen vernietigd.

Dinsdagmorgen 9 september omstreeks 09.00 uur, werd door een bewoner van de Raadhuisstraat in Enschede gemeld dat hij last had van water wat bij de bovenburen wegkwam. Bij controle werd inderdaad in de keuken en in de badkamer bij de bovenbuurman veel overtollig water aangetroffen. De politiemensen waren via een brandtrap naar binnen geklommen en nadat het water was afgesloten werd door hen op een slaapkamer een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 87 planten en alle apparatuur ontmanteld, in beslaggenomen en ondertussen vernietigd.

De 37-jarige bewoner kwam thuis en werd aangehouden. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt en hij mag zich op 6 november a.s. bij de rechter in Almelo verantwoorden. (08-114118)

Nog 102 dagen zitten

Hengelo

Een 26-jarige Hengelose werd dinsdagmiddag 9 september aangehouden omdat een surveillerende politieman wist dat zij nog een groot aantal dagen, 102, gevangenisstraf tegoed had.

Een surveillerende politieman zag dinsdagmiddag 9 september om ongeveer 14.00 uur een hem bekende Hengelose fietsen op de Marathonlaan in Hengelo. Hij wist dat deze vrouw, een 26-jarige, nog een groot aantal dagen gevangenisstraf had open staan. Hij vroeg de assistentie van collega's en de vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij zal naar een huis van bewaring worden overgebracht voor het ondergaan van 102 dagen gevangenisstraf. (08-114291)

Eigenaar growshop in de fout en aangehouden

Almelo

De eigenaar van een Almelose growshop werd dinsdag 9 september aangehouden nadat in zijn zaak meerdere goederen werden aangetroffen voor de handel in softdrugs.

Dinsdag 9 september werd door de politie samen met douane en belastingdienst een controle uitgeoefend bij een tweetal coffeeshops en een growshop in Almelo. Bij de beide coffeeshops was alles in orde, bij een growshop aan de Van den Broekeweg in Almelo werden meerdere zaken geconstateerd die wettelijk niet mogen.

In een kamertje van de shop werden in eerste instantie wat hennepblaadjes en een henneptop met twee weegschaaltjes aangetroffen. Bij verdere controle bleek op een verlaagd plafond van het kamertje twee vuilniszakken met gedroogde hennepsnippers en een andere zak met henneptoppen te liggen. Ook werd aan de achterzijde van het pand een doos met 50 hennepstekjes aangetroffen. Al deze zaken zijn in beslaggenomen en de 38-jarige eigenaar van de zaak is aangehouden en later voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht spullen in zijn zaak voorhanden te hebben voor het verwerken van en de handel in hennep. (08-114373)

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding en bloedproef

Almelo

Van een 42-jarige mevrouw uit Nijverdal is dinsdagmiddag 9 september het rijbewijs ingevorderd. Zij was betrokken geweest bij een aanrijding en het vermoeden bestaat dat zij of onder invloed van alcohol dan wel drugs deze aanrijding heeft veroorzaakt. Een bloedproef is daarom afgenomen.

Dinsdagmiddag 9 september om ongeveer 16.50 uur werd een aanrijding gemeld op de Slachthuiskade in Almelo. Bleek dat een 42-jarige automobiliste uit Nijverdal om nog onduidelijke reden op de verkeerde weghelft was geraakt en daarbij in aanrijding was gekomen met een 51-jarige automobilist, ook uit Nijverdal. In eerste instantie was er sprake van letsel maar na controle door ambulancepersoneel bleek dit mee te vallen en hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

Omdat het vermoeden bestond dat er mogelijk alcoholgebruik in het spel was, hebben beide bestuurders op straat geblazen. De 51-jarige ging vrijuit maar de 42-jarige bleek tot alcohol te hebben genuttigd. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar mede omdat het vermoeden bestond dat de vrouw ook onder invloed van drugs was, door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-114439)

Aangehouden na onderzoek ernstige mishandeling

Oldenzaal

Een 37-jarige man uit Oldenzaal is dinsdag 9 september aangehouden.Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een ernstige mishandeling die in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 september jl. in een horecagelegenheid in Oldenzaal.

Zondag 7 september werd door een 44-jarige Oldenzaler gemeld dat hij 's nachts slachtoffer was geworden van een ernstige mishandeling in een horecagelegenheid aan de Thorbeckestraat in Oldenzaal. Hij had zich diezelfde nacht nog onder behandeling moeten stellen in het ziekenhusi en zal aan zijn knie moeten worden geopereerd die nu nog geheel in het gips zit. Een aangifte van de 44-jarige is dinsdag 9 september opgenomen en een onderzoek werd gestart.

Naar aanleiding van dit onderzoek werd dinsdag 9 september aan het begin van de avond, met toestemming van de officier van justitie, een 37-jarige Oldenzaler aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling. De 37-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en dit nadere onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven in het hoe en waarom van de mishandeling. (08-113383)

Snorfietser geeft geen voorrang aan automobilist en raakt gewond

Wierden

Een 28-jarige Almeloer is dinsdagmiddag 9 september in zijn woonplaats gewond geraakt omdat hij rijdend op zijn snorfiets geen voorrang had verleend aan een personenauto.

Dinsdagmiddag 9 september werd omstreeks 15.25 uur een aanrijding gemeld op de kruising Eikenlaan - Almelosestraat in Wierden. Bleek dat een 28-jarige snorfietser uit Almelo, komende vanaf de Eikenlaan geen voorrang had verleend aan een 25-jarige automobilist uit Wierden, die over de Almelosestraat reed.

De 28-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij werd opgenomen. (08-114379)

Veroorzaker aanrijder onbekend, veel schade, politie zoekt getuigen

Hengelo

Een 23-jarige Hengeloer ontdekte dinsdagmiddag dat zijn geparkeerde auto een behoorlijke deuk aan de voorzijde had en dat de veroorzaker weg was. De politie zoekt getuigen.

Dinsdagmiddag 9 september kwam een 23-jarige Hengeloer aan de balie van het politiebureau in Hengelo en vertelde dat zijn auto, die geparkeerd had gestaan op een parkeerplaats aan De Wetstraat in Hengelo, behoorlijke schade had opgelopen. De veroorzaker, vermoedelijk een bestuurder dan wel bestuurster van een auto met een trekhaak, is na de aanrijding weggereden.

Toen de 23-jarige om ongeveer 14.40 uur samen met een kennis bij zijn auto kwam die hij daar een drie kwartier eerder had geparkeerd, stonden er veel mensen bij de schade te kijken. Het vermoeden is dan ook dat er wel getuigen zijn die e.e.a. hebben zien gebeuren. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (08-114366)

tel. 053-4555588


---- --