Openbaar Ministerie


* >Harde aanpak motorrijders in `speeltuin A58'

Harde aanpak motorrijders in `speeltuin A58'

De politie gaat de overlast van een groep motorrijders op de A58 aanpakken. De politie, gemeenten, wegbeheerder, omwonenden en automobilisten zijn het gevaarlijke verkeersgedrag en de geluidshinder van de motorrijders flink beu.

Racecircuit

Een groep van twintig tot dertig bestuurders van racemotoren zorgt al enkele jaren voor overlast op de A58 tussen de afslagen Rucphen/ Bosschenhoofd en Zegge, beter bekend als `de speeltuin'. Vooral bij mooi weer in de weekends gebruikt de groep dit stuk als een soort racecircuit. Onverantwoord hard en roekeloos rijden, rechts inhalen en wheelies maken zijn aan de orde van de dag. Andere weggebruikers schrikken vaak van dit rijgedrag. Daarbij komt nog dat het rijden met hoge toerentallen ook ernstige geluidsoverlast bij omwonenden veroorzaakt.

Controles

De politie Midden en West-Brabant heeft afspraken gemaakt met het KLPD over gerichte controles op het `speeltuintraject'. De controles zullen zowel opvallend als onopvallend plaatsvinden. Ook wordt bekeken wie er deel uitmaken van de groep en gaat de politie langs bij bekende verzamelplekken zoals parkeerplaats Hoezaar. In overleg met de gemeenten Rucphen en Halderberge en het Openbaar Ministerie wordt bovendien bekeken of een samenscholingsverbod voor deze specifieke groep motorrijders juridisch haalbaar is.