Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 10 september 2008

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BouwvergunningEN aangevraagd

SLOOPVERGUNNING

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij het Informatiecentrum tel. 2848484.

Bermweg 304, woningen en winkel bouwen.

Pelikaanweg 3, jongerencentrum bouwen.

Vondellaan 55, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Dubbelspoor 21, dakkapel voorzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. s-Gravenweg 213, woning uitbreiden.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband daarmee liggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van 11 september 2008 gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende deze periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen het bouwplan.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 2 september 2008:

Nijverheidsstraat 295, stenen schuur slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 4 september 2008:

Dorpsstraat 162, garage vernieuwen.

Oosterlengte, Shellshop uitbreiden.

Louis Couperusplaats 3-313, CV ketels slopen (sloopvergunning).

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Door de gemeente:

Wiekslag 3 noord en zuidzijde van de school/gymzaal

8 populieren (Populus canadensis heidemij) wegens realisatie nieuwbouw school en sportzaal. Herplant met 9 kersenbomen.

3 laurierwilgen (Salix pentandra) wegens realisatie nieuwbouw school en sportzaal. Herplant met 1 pluimes.

Door overigen:

Jacob Catslaan 19


1 larix (Larix decidua) vanwege overlast. Geen herplant.

KAPVERGUNNINGEN

verleend

Aan de gemeente:

Grafiek thv 46


1 gewone lijsterbes (Sorbus aucuparia) vanwege scheefstand en renovatie van het pleintje. Herplant met 1 sierkers en 3 berken.

Slotpoort thv 1t/m 15


1 wilg (Salix alba barlo). De boom is aangetast door watermerkziekte, hierdoor sterven de takken af (verwelkingsziekte) en overleefd de boom het niet.

Othello thv 2 t/m 16


4 esdoorns (Acer camperstre/tweestammig) de bomen staan te dicht op elkaar. Van deze twee stammige bomen wordt er per boom één stam verwijderd. Door dunning toe te passen krijgen de andere bomen meer groeikans. Dunning is het kappen ter bevordering van het voortbestaan van de resterende bomen.

Aan overigen:

Kopspoor 61


1 conifeer (Cypressocyparis leylandii) wegens overlast. Geen herplant.

s-Gravenweg 327


1 abeel (Populus alba), 1 treurwilg (Salix chrysocoma Tristis) en 1 gewone es (Fraxinus excelsior) vanwege de bouw van een ondergrondse mestopslag en een hooiberg. Geen herplant.

Reitdiep 38


1 conifeer (Cypressocyparis leylandii) vanwege overlast. Geen herplant.

Neckardal 16


1 iep (Ulmus carp wredei) vanwege overlast. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Aandachtspunt met betrekking tot de verleende kapvergunningen.

U wordt dringend verzocht om rekening te houden met nesten en broedende vogels, voor u tot vellen overgaat.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Oranje, tel. 2848637.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, tel. 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Rectificatie verleende kapvergunning week 36

In de bekendmakingen van week 36 staat dat er kapvergunning is verleend voor Slotpoort 1 t/15, Reitdiep 38, en Othello 2 t/m 16.

Deze vergunning had deze week gepubliceerd moeten worden.

Bouwplan afvalbrengstation Groenedijk

Procedure ex artikel 19, lid 2 WRO

Het college maakt bekend dat een verzoek om vrijstelling is ontvangen voor de bouw van een afvalbrengstation aan de Groenedijk.

Strijdigheid bestemmingsplan

Omdat het bouwplan in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Middelwatering heeft het college op 2 september 2008 besloten mee te werken aan het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Als gevolg daarvan is de vrijstellingsprocedure gestart.

Stukken ter inzage

Het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw-)aanvraag en het ontwerp-ruimtelijke onderbouwing liggen van 11 september tot en met 22 oktober 2008 ter inzage bij het Informatiecentrum.

U kunt ook hier het ontwerp-vrijstellingsbesluit en het ontwerp-ruimtelijke onderbouwing, in de vorm van het voorontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerrein Groenedijk raadplegen.

Zienswijzen

Van 11 september tot en met 22 oktober 2008 kunt u uw zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Dit kan schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders. Voor het binnen deze periode mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met de behandelend ambtenaar, de heer L. Verschoor, van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, (010) -
2848791. De ontvangen zienswijzen worden bij de besluitvorming over het al dan niet verlenen van de vrijstelling door het college van burgemeester en wethouders betrokken.

Voornemen bestemmingsplan op te stellen en Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrrein Groenedijk

Het college maakt, onder verwijzing naar artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend voornemens te zijn een bestemmingsplan voor het Bedrijventerrein Groenedijk op te stellen. Het betreft het gebied tussen de woning Groenedijk 4 en de afvalwaterzuiverings-installatie aan de Groenedijk. De percelen Groenedijk 17 en 19 behoren eveneens tot het plangebied.

Voorgestaan wordt in het nieuwe plan de volgende ontwikkelingen te regelen: gemeentewerf, afvalbrengstation, vrachtwagenparkeerterrein, aannemingsbedrijf grond- weg en waterbouw en de twee woningen op het perceel Groenedijk 19.

Inmiddels is het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Groenedijk opgesteld. Dit voorontwerp-bestemmingsplan is om een reactie toegezonden aan Gedeputeerde Staten, de Inspectie VROM, Rijkswaterstaat, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de gemeente Krimpen aan den IJssel alsmede de beheerder van een hoogspanningsleiding. Na ontvangst van de reacties uit het wettelijk overleg wordt het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Dit ontwerpplan wordt vervolgens gedurende zes weken ter inzage gelegd. Gedurende deze periode kunnen schriftelijk zienswijzen naar voren worden gebracht. De gemeenteraad neemt dan een besluit over de ingediende zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

Bouwplan kantoorgebouw kavel 2K8 aan de Fascinatio Boulevard

Procedure ex artikel 19, lid 2 WRO

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor de bouw van een kantoorgebouw op kavel 2K8 aan de Fascinatio Boulevard (de kavel is gelegen direct ten oosten van het tracé van de people mover en direct ten noorden van de Abram van Rijckevorselweg).

strijdigheid bestemmingsplan

Omdat het bouwplan in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Fascinatio heeft het college van burgemeester en wethouders op 9 september 2008 besloten mee te werken aan het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Als gevolg daarvan is de vrijstellings-procedure gestart.

stukken ter inzage

In het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 liggen het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw-)aanvraag en de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing ter inzage. Van 18 september 2008 tot en met 29 oktober 2008 kunt u deze stukken inzien. Dit kan op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur.

U kunt ook hier het ontwerp-vrijstellingsbesluit en de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing raadplegen

zienswijzen

U kunt van 18 september 2008 tot en met 29 oktober 2008 zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Dit kan schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Voor het binnen die periode mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen dient u een afspraak te maken. Daarvoor moet u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, de heer L. Verschoor, van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, 010 - 2848791. De ontvangen zienswijzen zullen bij de besluitvorming over het al dan niet verlenen van de vrijstelling door het college van burgemeester en wethouders worden betrokken.

Evenementenvergunningen

verleend aan


· Fun Key Events, voor het houden van een Pre-Party op het Stadsplein (100dB(A)) op zaterdag 20 september 2008 van 16.00 uur tot
22.00 uur;


· P.J. Bruijnzeels, namens WOP Opgaarden, voor het houden van o.a. een rommelmarkt voor/door bewoners, informatiestands voor vrijwilligersorganisaties op zaterdag 27 september 2008 van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Drank en Horecavergunning

verleend aan


· Buurthuis De Wel, Bongerd 2a te Capelle aan den IJssel op 19 augustus 2008.

De stukken met betrekking tot de bouw en/of sloopvergunningen en het Bouwplan afvalbrengstation Groenedijk liggen op werkdagen van 8.00 tot
19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum. De overige aanvragen waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. Gemotiveerde zienswijzen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.