Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - rechercheteam verricht weer  aanhoudingen in |
|     |onderzoek naar overvallen                                 |
Het rechercheteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland verricht in samenwerking met collega's van de politieregio Gelderland-Midden onderzoek naar een aantal recente overvallen in de Achterhoek en heeft op dinsdag 9 september weer drie personen aangehouden. Enkele van de aangehoudenen worden verdacht van betrokkenheid bij een zeer gewelddadige overval op een echtpaar in Duiven. Hierbij raakte de 59-jarige bewoner begin juli door een schot met een vuurwapen gewond.

De afgelopen weken heeft een Team Grootschalig Onderzoek van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland meerdere verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere overvallen in de Achterhoek..

Op dinsdag 9 september hebben politie-eenheden in het kader van het lopende onderzoek in alle vroegte een 28-jarige man uit Hengelo (Ov) en een 44-jarige man uit Dieren aange-houden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overvallen. Welk aandeel zij hierin hebben gehad, wordt onderzocht.

Later op de dag werd in Doetinchem een 27-jarige man uit die plaats aangehouden, nadat hij zich op het politiebureau meldde. Hij wordt verdacht van heling in dit onderzoek.

Tijdens het onderzoek krijgt de politie steeds meer zicht op de dadergroep en de vermoedelijk door hen gepleegde overvallen.

Ook kreeg het rechercheteam het vermoeden dat door de betrokken dadergroep een gewelddadige overval op een echtpaar in Duiven was uitgevoerd. Het team werd dan ook aangevuld met rechercheurs uit de politieregio Gelderland-Midden.

Op zaterdagavond 12 juli drongen twee mannen rond 20.45 uur een woning van een echtpaar aan de Fanfare in Duiven binnen. De bewoners werden bedreigd en de man des huizes raakte door een schot uit een vuurwapen gewond. De daders gingen er met een aanzienlijk geldbedrag richting het centrum vandoor. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is weer thuis en maakt het naar omstandigheden redelijk.

De overval zorgde voor de nodige onrust in Duiven en het regiokorps Gelderland-Midden is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Nu de verdachten van deze overval zijn aangehouden, hoopt de politie dat dit een gunstig effect op de veiligheidsbeleving van de buurtbewoners heeft. Het betrokken echtpaar is van de aanhouding op de hoogte gesteld.

Van de al eerder aangehouden verdachten zitten er nog vijf in voorlopige hechtenis.

Einde bericht

-----------------------
(

(


---- --