Politie Zuid-Holland-Zuid

09/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-09-2008 o Persberichten district I

GROTE HOEVEELHEID METAAL GESTOLEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een inbraak dinsdagnacht 9 september in een machinefabriek aan de Grotenoord is een grote hoeveelheid metaal buitgemaakt. Naast 200 kilogram roestvrij staal wisten de inbrekers zon 2000 kilo brons mee te nemen. Men is het bedrijf binnengekomen door de deur van de loods te forceren. Daar heeft men een aanhangwagen uit de loods gepakt en die volgeladen. Bij het wegrijden heeft een gat in het hek geknipt. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft onder meer een technisch onderzoek ingesteld.

VERKEERSCONTROLES
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 9 september op de Crayensteynstraat, de Baanhoekweg en de Hugo van Gijnweg snelheidscontroles gehouden. In totaal zijn er 1623 automobilisten gecontroleerd. Daarvan reden er 84 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 75 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum bedraagt.

EENZIJDIG ONGEVAL
DORDRECHT - Bij een eenzijdig ongeval op de Mijlweg is een 43-jarige man uit Ridderkerk ernstig gewond geraakt. De man bestuurde tijdens het ongeval een snorfiets en is mogelijk onwel geworden. Hij had een hoofdwond en hersenletsel en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de man is stabiel.

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 9 september op de s Heer Boeijenstraat een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een medewerker van Stadstoezicht had een parkeerboete uitgereikt aan de verdachte. Die was het daar niet mee eens en bedreigde de toezichthouder. De politie heeft de verdachte vervolgens aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De verdachte wordt nog gehoord.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht dinsdagavond 9 september is op de Baanhoekweg zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man viel tijdens de alcoholcontrole op door de sterke alcohollucht. Ook was hij onvast ter been. Bij de blaastest bleek dat de man een promillage had van 1,6 waar maximaal 0,5 is toegestaan. Daarnaast bleek dat hij ook al eerder was aangehouden met teveel alcohol. De Officier van Justitie bepaalt bij het invorderen van een rijbewijs wanneer het document weer wordt teruggegeven.

MISHANDELING EN VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 9 september een 23-jarige man aangehouden op de Krispijnseweg. De man zou eerder die avond een 21-jarige vrouw uit Dordrecht hebben bedreigd en de deur van haar woning aan de Thorbeckeweg hebben vernield. Daarna was hij met de auto weggereden. De politie kon de man eenvoudig opsporen en heeft hem na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. Na verhoor is de man woensdag 10 september in vrijheid gesteld.

FIETSCONTROLE
DORDRECHT Dinsdagavond 9 september heeft het Wijkteam Oost van de politie een fietscontrole gehouden op de Stevensweg. Van de 50 fietsers die gecontroleerd werden, waren er 17 in overtreding. De proces verbalen werden voornamelijk uitgedeeld voor het ontbreken van verlichting.