Metri groeit nu bedrijven in tijden van kredietkrapte hun ICT efficiënter willen maken

10/09/2008 16:21

PR Newswire

AMSTERDAM, September 10 /PRNewswire/ -- Nu veel Europese organisaties te maken krijgen met een toenemende economische druk, maakt Metri, een toonaangevend bedrijf voor benchmarking en bedrijfsadvies, een enorme groei mee, doordat steeds meer organisaties in de openbare en private sector Metri's hulp inroepen om ICT-kosten te verlagen en de levering van ICT-diensten te optimaliseren om hun bedrijfsdoelen te halen.

Uitbreiding van kantoren

Als gevolg van zijn groei, heeft Metri zijn personeelsbestand in zijn hoofdkantoor in Nederland en in zijn kantoren in het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland uitgebreid. Daarnaast is het kantoor in Amsterdam onlangs verhuisd naar een ultramodern pand vlakbij luchthaven Schiphol ten dienste van de communicatie tussen personeel, partners en klanten in heel Europa.

Miljoenen besparen

Metri, dat opgericht is door senior consultants van Gartner en KPMG, assisteert een aantal van de grootste overheidsorganisaties en multinationals in Europa bij het besparen op ICT-kosten, soms miljoenen euro's, en op hetzelfde moment de verbetering van de kwaliteit van diensten. Metri adviseert, met een diepgaande kennis van de zakenwereld en ICT, ondersteund door veelomvattende marktgegevens over prijzen en prestaties, over de bester manier om meer te bereiken met minder mindelen, betere
uitbestedingscontracten te bedingen en een voorsprong op de concurrentie te bewerkstelligen.

Milieuvriendelijke ICT

Metri maakt ook een toename mee in adviezen met betrekking tot milieuvriendelijke ICT doordat organisaties ICT willen combineren met een verlaging van energiekosten die bijdraagt aan de winst van het bedrijf, terwijl tevens aan duurzaamheid wordt gewerkt.

Uitbesteding

Adviezen over uitbestedingen vormen het derde gebied dat een groei doormaakt doordat Metri bedrijven adviseert over de keuze voor leveranciers die de beste prijs/kwaliteitverhouding leveren en dienstverleners helpt bij strategische prijsstellingen op basis van vergelijkend marktonderzoek. Daarnaast helpt Metri zowel gebruikers als leveranciers bij contractbedinging en -bemiddeling.

Bart de Ruijter, algemeen directeur van Metri, zegt: "In de huidige economie, die steeds minder fouten toelaat, zien we een groeiende behoefte aan grondig bedrijfsadvies dat ondersteund wordt door op feiten gebaseerde gegevens. Doordat wij dit kunnen leveren, slaan we twee vliegen in een klap: we helpen organisaties in een uitdagende toekomst tot bloei te komen en redden ze van een mogelijke ondergang."

Over Metri - http://www.metrigroup.com

Metri, dat is opgericht door consultants van Gartner, KPMG en Meta, heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en kantoren in het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en Zwitserland. Het levert snelle, op service gerichte adviezen die een diepgaande zakelijke kennis combineren met een nauwkeurigheid die gebaseerd is op metingen en veelomvattende prijs/prestatiegegevens over de markt. Zakelijke klanten omvatten Fortis, HP, Philips, Shell, Siemens, Swisscom en TNT en externe ICT-dienstverleners als Accenture, Atos Origin, Capita, Fujitsu en Unisys. Zij maken gebruik van Metri voor het vaststellen van kansen om ICT-kosten te verlagen, productiviteit te verbeteren, een concurrerende dienstverlening aan te bieden, hun ICT milieuvriendelijker te maken en het bemiddelen van contractbedingingen tussen klanten en leveranciers.

Contactpersoon, uitsluitend media: Elaine Graham, EG Communications, Tel.: +44(0)1570-470706, elaine.graham@metrigroup.com






-