CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fEVP%2fRia+Oomen.jpg&tabid =157&mid=1006&language=nl-NL] 10 september 2008 - - Ria Oomen: Streng Europees pensioenplan nog lang niet aan de orde

Voor 2011 staat een wijziging van de International Accountancy Standards (IAS 19) op stapel die gevolgen kan hebben voor de Nederlandse pensioenfondsen. Ria Oomen-Ruijten: " Naar aanleiding hiervan heb ik samen met collega's intensief overleg gehad met de Europese commissie. Het is te vroeg en voorbarig om nu al conclusies te trekken over de effecten van de aanstaande wijziging van de IAS op de reserve vorming van pensioenfondsen. Wel is grote waakzaamheid en intens overleg geboden. In Europa is daar alle ruimte voor!"

Eind juli dit jaar is de Europese Commissie gekomen met antwoorden op vragen van Oomen-Ruijten over deze kwestie. De Commissie geeft aan dat de IASB impact assessments en uitgebreid onderzoek zal uitvoeren en dat er overleg gevoerd moet worden met alle betrokken partijen. Er zal dus met voorzichtigheid gehandeld worden.

CDA Europarlementariƫr Cornelis Visser, die de ontwikkelingen in het Europees Parlement op de voet volgt, is in voortdurend overleg met de International Accountancy Standard Board. Het is absoluut voorbarig om nu al aan de alarmbel te trekken. De zaak wordt op de voet gevolgd."
---