Tien miljoen extra voor herstructurering bedrijventerreinen Brabant

10/09/2008 18:41

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij NV (BOM)

De Provincie Noord-Brabant heeft vandaag haar aandelenbezit in de Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen B.V. (BHB) fors uitgebreid. De BHB is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Brabant en de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De BHB participeert financieel in herstructureringsprojecten. Door de uitbreiding van het aandelenkapitaal met tien miljoen euro, beschikt de BHB op termijn over totaal 44,5 miljoen euro om in projecten te investeren.

De aandelenuitbreiding is een gevolg van het besluit van Provinciale Staten om te komen tot een versnelling van de Brabantse herstructureringsopgave. Maar liefst eenderde van het totale areaal aan bedrijventerreinen in Brabant is verouderd. Op een oppervlak van 5.400 Brabantse hectaren is sprake van verpaupering, leegstand, gedateerde gebouwen en achterstallig onderhoud. In 2011 moet 1.000 hectare aan verouderde bedrijventerreinen geherstructureerd zijn.

De taken van de BOM en de BHB hierin zijn tweeledig. De BOM biedt proces- en projectmanagement en fungeert als kenniscentrum voor gemeenten, ondernemers en andere partijen. De BHB is ondergebracht bij de BOM en verschaft zonodig risicokapitaal om verouderde bedrijventerreinen slagvaardig aan te kunnen pakken.





http://www.bom.nl