Ingezonden persbericht


Persbericht

In september start beroepsopleiding voor verzekeringsartsen

Amsterdam, 9 juni 2008 - Op 10 september 2008 start de NSPOH met de eerstvolgende opleiding voor verzekeringsartsen, in Amsterdam. Deze beroepsopleiding is voor (basis-)artsen (BIG registratie), die werkzaam zijn op het terrein van de verzekeringsgeneeskunde in een organisatie, die erkend is als opleidingsinrichting, zoals het UVW. De opleiding leidt op voor inschrijving in het register Arts voor Arbeid en Gezondheid met deskundigheidsprofiel verzekeringsarts. Het is de laatste keer dat het performanceonderwijs in deze vorm wordt gegeven. Contactpersoon is Tineke Woldberg, coördinator beroepsopleiding Occupational Health, telefoon 020-5664949, e-mail t.woldberg@nspoh.nl. Zie ook www.nspoh.nl.

Overgangsgroep
De NSPOH werkt aan een omschakeling van het oude opleidingsprogramma naar een competentiegerichte wijze van opleiden. Daarmee speelt de NSPOH in op veranderingen op het gebied van opleiden en regelgeving. Tevens biedt dit de gelegenheid om de opleiding nog nauwer te laten aansluiten bij de beroepspraktijk in de brede zin van het woord.

Om te kunnen inspelen op de huidige opleidingsbehoefte bij de deelnemers en de ontwikkelingen in het kader van de modernisering van het onderwijs voor specialisten start de NSPOH een overgangsgroep. Oude en nieuwe elementen maken deel uit van het onderwijs.

De opleiding sluit aan bij het competentieprofiel zoals dat nu is goedgekeurd door de CSG. Meer informatie hierover staat op www.medischevervolgopleidingen.nl onder verzekeringsgeneeskunde .

De opleiding duurt 4 jaar bij een full-time dienstverband. Combineren met een deeltijdbaan is mogelijk.

Einde persbericht