Time : 17:10:01
Date : 08 September 2008
Sender Name: KORTRIJK XPO

Inspiratie en informatie voor de voedingsindustrie op de vakbeurs Intrafood in Kortrijk Xpo

Stijgende voedselprijzen als gevolg van stijgende grondstofprijzen en stijgende productiekosten. Sinds enige tijd komt deze problematiek geregeld in de media aan bod. Het is tegen deze achtergrond dat de voedingsindustrie uit de Benelux en Noord-Frankrijk verzamelt op de vakbeurs Intrafood in Kortrijk Xpo.

Productontwikkelaars en aankopers zoeken continu naar nieuwe en vernieuwende ingrediënten die smaakvol, kwalitatief, veilig, en bij voorkeur ook prijsbewust zijn. De nieuwe producten in de voedingsbranche volgen elkaar immers in een stevig tempo op. Om originele, lekkere, kwalitatieve, veilige én marktgerichte producten te kunnen introduceren, wil Intrafood hen inspireren. Inzicht in de nieuwste technieken en ontwikkelingen, ontdekken van nieuwe ingrediënten, diepgaande gesprekken met specialisten, ... Intrafood informeert en inspireert. Hiertoe worden op de beurs grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen, halffabrikaten en componenten gepresenteerd. Daarnaast worden ook nauw gerelateerde diensten voorgesteld zoals know-how, loonwerk, laboratoria, onderzoekscentra en kenniscentra.

>> Trends en recente ontwikkelingen toegelicht door topsprekers

Intrafood pakt uit met een bijzonder interessant seminarprogramma dat door een Wetenschappelijk Comité onder leiding van Universiteit Gent werd uitgewerkt. Topsprekers uit de academische wereld en uit het bedrijfsleven belichten er diverse facetten van innovatie met lekkere, gezonde, veilige voeding. Een kleine selectie uit het programma:

- Trends en innovatie in foodservice (Compass Group)
- Foodpairing: maak de beste combinaties van voeding of drank (Bernard Lahousse, Creax food)

- Maatschappelijke ontwikkelingen als bron van inspiratie bij de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten en -concepten (Prof. Xavier Gellynck, Universiteit Gent).

- Innovatie in de health trend: Fruit2day (Hero)
- Allergenen in voeding (Prof. André Huyghebaert, Universiteit Gent)
- Superheated steam: een technologie om met oververhitte stoom producten te drogen, te bakken en te frituren (TNO Nederland)

>> Pralines met groentevulling?

Het resultaat van 'Foodpairing' kan u op de beurs bij Creax ook in de praktijk bewonderen. De soms bizarre combinaties worden door deze methode wetenschappelijk onderbouwd en garanderen een overheerlijk resultaat. Wat zou u bvb vinden van pralines met een vulling van bloemkool, erwten, wortelen of rode biet?

>> INTRAFOOD:08 - op 10 en 11 september 2008 in Kortrijk Xpo. Enkel toegankelijk voor vakbezoekers uit de voedingsindustrie.

Meer info:
Kortrijk Xpo - tel. 056 24 11 11 - intrafood@kortrijkxpo.com - www.intrafood.be

URL: http://www.intrafood.be http://www.kortrijkxpo.com

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR