Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
9 september 2008

Persbericht

De Lichtenvoordse Leeuw wordt opnieuw van de Markt 'verslöpt'. Op woensdag 10 september om 11.00 uur hangt hij in de hijstouwen. Een en ander heeft alles te maken met de herinrichting van de Markt, waar na de kermis een begin mee wordt gemaakt. Half november wordt de leeuw weer teruggeplaatst.

Op je gemak winkelen, met veel keuze in het winkelaanbod en zonder hinder van langsrijdend verkeer. Maar ook gezellig een terrasje pakken op de Markt of lekker eten in één van de omliggende cafés en restaurants. Oost Gelre is bezig met de herinrichting van haar centrum. De eerste contouren hiervan zijn al zichtbaar. De aanblik is zo hier en daar nog rommelig: er wordt gebouwd, winkels verhuizen, afzettingen staan op de weg en het is zanderig. Maar onmiskenbaar krijgt het centrum vorm en uitstraling.

Deze week gaan we beginnen op de Markt. Voor de kermis begint halen we de hele Markt 'leeg'. Ook de leeuw gaat dus (tijdelijk) weg. Tijdens de werkzaamheden zal de leeuw in opslag gaan, zodat er geen kans is op beschadiging. Medio november zijn we klaar op de Markt. Nagenoeg op zijn oude plek zal de kei met de Lichtenvoordse leeuw weer fier terugkomen! Hij zal dan uitkijken over een compleet nieuw ingerichte Markt met volop groen, fraaie bestrating en verlichting, gezellige terrassen en ruimte voor winkelend publiek en evenementen.

Door één van de lokale horecaondernemers wordt rondom het weghalen van de leeuw een ludieke actie georganiseerd.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.

bezoekadres: Varsseveldseweg 2

7131 BJ Lichtenvoorde

postbus-adres: Postbus 17

7130 AA Lichtenvoorde

telefoon (doorkies): (0544) 39 35 48

fax: (0544) 37 29 69

e-mail: <:mailto:m.peters>m.peters@oostgelre.nl

internet: <:blocked::http:/>www.oostgelre.nl
---- --