Vale onderhandelt met ijzerertsklanten

10/09/2008 02:55

PR Newswire

RIO DE JANEIRO, Brazilië, September 10 /PRNewswire/ --
Companhia Vale do Rio Doce (NYSE: RIO) (Vale) kondigt in navolging van een bepaling van de Braziliaanse Comissao de Valores Mobiliarios (CVM) aan dat het bedrijf met Aziatische klanten onderhandelt om de referentieprijzen voor ijzererts op dezelfde hoogte te brengen als de prijzen die aan Europese klanten worden gefactureerd. De referentieprijzen voor Aziatische klanten liggen momenteel, afhankelijk van het soort ijzererts, 11,0% tot 11,5% lager dan de prijzen voor Europa.

Vale benadrukt dat deze onderhandelingen niet zijn afgerond en dat een succesvolle afronding niet kan worden gegarandeerd. Indien de convergentie van prijzen wordt toegepast, zal dit leiden tot een geschatte omzetstijging van minder dan 3,0% van de totale omzet van Vale over het boekjaar afgesloten op 30 juni 2008, van US$ 35,5 miljard.

Website: http://www.vale.com

Roberto Castello Branco, roberto.castello.branco@vale.com, of Alessandra Gadelha, alessandra.gadelha@vale.com, of Patricia Calazans, patricia.calazans@vale.com, of Theo Penedo, theo.penedo@vale.com, of Marcus Thieme, marcus.thieme@vale.com, of Tacio Neto, tacio.neto@vale.com, allen bij Vale, +55-21-3814-4540






-