Gemeente Stadskanaal

Bekendmaking Reglement gemeentelijke basisregistratie

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij in hun vergadering van 2 september 2008 het nieuwe Reglement voor de gemeentelijke basisregistratie Stadskanaal hebben vastgesteld.

Dit nieuwe reglement treedt in werking op de dag na deze publicatie. Het Reglement voor de gemeentelijke basisadministratie Stadskanaal dat in werking is getreden op 18 november 2003 wordt ingetrokken.

De Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens bepaalt dat de verstrekking van persoonsgegevens aan organen van de gemeente en verstrekkingen aan afnemers of derden buiten het GBA-stelsel om, in een gemeentelijke regeling moet worden uitgewerkt. Eén en ander is geregeld in het nieuwe reglement.

Het Reglement voor de gemeentelijke basisregistratie Stadskanaal ligt gedurende zes weken na heden voor een ieder ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

U kunt het nieuwe Reglement voor de gemeentelijke basisregistratie Stadskanaal ook vinden in onze digitale regelingenbank, www.regels-stadskanaal.nl., en wel onder het volgende adres: http://www.regels-stadskanaal.nl/regelingen/Reglement-voor-de-gemeente lijke-basisregistratie-Stadskanaal/11-09-2008

Kledingroute

In de maand september 2008 wordt de kledingroute gereden. Vanaf 8.30 uur kunt u de kleding in zakken aan de weg zetten. De kleding dient schoon en niet kapot te zijn. De routes in week 38 zijn als volgt:
* 15 september Alteveer - Onstwedde - Smeerling
* 16 september Mussel - Kopstukken - Vledderhuizen

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode 27 augustus tot 5 september 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Ampèreweg 3, voor het bouwen van een overkapping, d.d. 28 augustus
* Grutto 7, voor plaatsen van een dakkapel, d.d. 28 augustus
* Scheepswerfkade ong., nieuwbouw van een woning, d.d. 28 augustus
* Beneluxlaan 2 en 2a, voor het wijzigen van gevels, d.d. 2 september

* Eerste Veldweg 1, voor het plaatsen van een kapschuur, d.d. 2 september

* Parksingel 11, het uitbreiden van een woning, d.d. 2 september

Musselkanaal

* Nabij Sluisstraat 115, voor het bouwen van twee onder één kapwoningen, d.d. 29 augustus

* Hanne Bruininghstraat 72, het uitbreiden van een woning, d.d. 3 september

Onstwedde

* Dorpsstraat 53b, het wijzigen van een gevel, d.d. 28 augustus

Vledderveen

* Waterschapsweg 9, voor het geheel vernieuwen van een garage, d.d. 29 augustus

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* de heer B. Boekholt, voor het verplaatsen van een garage, op het perceel plaatselijk bekend Oosterkade 26 in Stadskanaal d.d. 1 september 2008

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Uitwegvergunningen

Op 25 augustus 2008 is de volgende uitwegvergunning verleend.

Stadskanaal

* Flevolaan 1

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Kapvergunningen

Op 9 september 2008 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Musselkanaal

* Nijverheidslaan 45, 10 bomen

* Marislaan 9, 1 boom

* Marktkade 39, 1 boom

* Schoolkade 154, 1 boom

Mussel

* Mussel-A-Kanaal OZ 11, 2 bomen

Stadskanaal

* Flevolaan 1, 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 10 september 2008