Ingezonden persbericht


Bank of China versterkt handelsplatform met Progress Apama

Rotterdam, 10 september 2008 De investeringsbank van de Bank of China, BOC International Holding Limited (BOCI), kiest het Progress Apama-platform voor het versterken van zijn handelsinfrastructuur.

Progress Apama is een toonaangevend platform voor Algorithmic Trading, het geautomatiseerd handelen op financiële markten met behulp van speciale algoritmes. Met dit platform kunnen financiële instellingen complexe gebeurtenissen op markten in real-time volgen, analyseren en erop reageren. Dit met het oog op risicobeheer, marktaggregatie en prijsbepaling.

BOCI biedt klanten een brede reeks van producten en diensten aan op het gebied van investeringen. Met Progress Apama is het bedrijf nu in staat om op verschillende beurzen geautomatiseerd te handelen met behulp van hun eigen hoogwaardige algoritmes.

Stephen Chan, managing director en Head of Planning Division van BOCI: Wij zoeken voortdurend naar manieren om waarde toe te voegen aan onze producten en diensten en om concurrentievoordeel te behalen. Met behulp van Progress Apama zijn we in staat onze bestaande handelsstrategieën te verfijnen, de marktexecutie te optimaliseren en de risico s te beheersen. Zo kunnen we uiteindelijk onze winstgevendheid vergroten.

BOCI verbindt het Progress Apama-platform aan zijn eigen handelsplatform en legt verbindingen met de Stock Exchange of Hong Kong (SEHK) en de Hong Kong Futures Exchange. Progress Apama wordt ingezet voor handel in onder meer aandelen, futures, warrants en obligaties. Dankzij de oplossing kan BOCI beschikken over marktgegevens van beide beurzen en orders in verschillende submarkten plaatsen op basis van de handelsalgoritmes.

Stephen Chan: Eén van de belangrijkste voordelen van Progress Apama is het gemak waarmee we op maat gemaakte algoritmes kunnen ontwikkelen op basis van de white box -benadering. Progress Apama vervult ook diverse functies in de front-office, waaronder het testen van strategieën met marktdata, het rapporteren over de prestaties van deze strategieën en het vervolgens toepassen ervan in een concrete markt.

Dr. John Bates, oprichter en algemeen directeur van Progress Apama: Wij zijn zeer verheugd dat de Bank of China International heeft gekozen voor Progress Apama ter versterking van zijn bedrijfskritische algoritmisch handelen. De rijkdom van het Progress Apama-platform biedt handelaren de algoritmische handelsstrategieën om steeds de juiste liquiditeit te kiezen. Ook kunnen ze sneller dan hun concurrenten de juiste handelsstrategieën ontwikkelen en uitvoeren. Deze keus onderstreept het marktleiderschap van Progress Apama en versterkt de positie van Progress Software als leverancier van geavanceerde software in Azië.

BOCI is opgericht in 1998. Het hoofdkwartier is gevestigd in Hong Kong. De bank heeft ook vestigingen in New York, Londen en Singapore en een verkoopnetwerk dat alle grote Chinese steden dekt. Het bedrijf biedt een breed pakket van diensten op het gebied van aandelen, fusies en overnames, obligaties, research, asset management en investeringen.

Over Progress Apama
Het Progress Apama-platform biedt de meest krachtige Complex Event Processing (CEP) van dit moment. Progress Apama ondersteunt applicaties die snelle event-stromen monitoren, patronen herkennen en actie ondernemen. Dat alles gebeurt binnen enkele milliseconden. Het platform biedt handelaren de mogelijkheid om eigen strategieën te gebruiken in plaats van aangeschafte black box -algoritmes. Progress Apama biedt een white box-platform waarbij handelaren hun eigen algoritmische handelsstrategieën kunnen creëren, testen, gebruiken en beheren.

Het Progress Apama-platform wordt bij verschillende financiële instellingen ingezet, waaronder JP Morgan, Deutsche Bank en de Financial Services Authority in Engeland.

Over Progress Software Corporation
Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren.