Politie Amsterdam-Amstelland



Grote hennepplantage opgerold in Slotervaart / Johan Huizingalaan (10/09/08)

In een leeg kantoorpand is dinsdagmiddag in Slotervaart een grote hennepplantage aangetroffen. Na een melding van een opengebroken deur doorzocht de politie het pand. In de kelder troffen agenten een professionele wietplantage aan, met in totaal 2846 planten. Er werd illegaal stroom afgetapt. De politie is de hele middag bezig geweest om de kwekerij op te ruimen. De aangetroffen apparatuur is in beslag genomen, de verdovende middelen zijn vernietigd.

Het Bureau Districtsrecherche West heeft de zaak in onderzoek.

Fietser gewond bij aanrijding / Stadhouderskade (10/09/08)

Een 41-jarige man uit Aberdeen is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt toen hij op de Stadhouderskade met zijn fiets in botsing kwam met een bestelauto, bestuurd door een 55-jarige man uit Amsterdam.

De fietser, die vanaf de Amsteldijk de Stadhouderskade overstak, reed vermoedelijk door het rode licht waar de automobilist hem niet kon ontwijken. De politie heeft een technisch sporenonderzoek ingesteld. De automobilist werd verhoord. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen met letsel aan hoofd, borst en arm. De 41-jarige is nog niet verhoord.