Philips

PHILIPS EN UMC UTRECHT SLUITEN OVEREENKOMST VOOR SAMENWERKING BIJ ONTWIKKELING VAN MEDISCHE INNOVATIES

Philips en het Universitair Medisch Centrum Utrecht gaan samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de diagnose, controle en behandeling van veelvoorkomende ziekten, waaronder hart- en hersenaandoeningen en kanker

Amsterdam, Nederland - Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), het grootste academische ziekenhuis van Nederland. De overeenkomst betreft een langdurige samenwerking op onderzoeksgebied, waarbij Philips en het UMCU nieuwe oplossingen zullen ontwikkelen voor de diagnose, controle en behandeling van veelvoorkomende ziekten.

Philips en het UMCU gaan samenwerken aan onderzoeksprojecten waarbij medische beeldvormingstechnieken worden toegepast op hersenaandoeningen, kanker, hart- en vaatziekten, spier- en botaandoeningen en longziekten. Het gebruik van beeldvormingstechnieken ten behoeve van oncologische interventies vormt een belangrijk aandachtsgebied in de samenwerkingsovereenkomst. Philips en het UMCU verwachten dat de overeenkomst zal resulteren in nieuwe behandelingsmethoden die uiteindelijk zullen leiden tot een betere kwaliteit van de zorgverlening.

"Hoogwaardige gezondheidszorg begint bij zorgprofessionals die in teams samenwerken in het belang van de patiënt," aldus Steve Rusckowski, president-directeur van Philips Healthcare en lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Philips Electronics. "Het UMCU en Philips kennen een lange geschiedenis van samenwerking aan de ontwikkeling van baanbrekende medische technologieën voor allerlei toepassingen op het gebied van radiologie, cardiologie, neurologie en oncologie. Ons succes is gebaseerd op onze nauwe samenwerking. Onze mensen werken met veel plezier samen met het team van het UMCU, en hun clinici maken graag gebruik van onze onderzoeksfaciliteiten. We willen hierop voortbouwen en ons richten op de ontwikkeling van oplossingen die de gehele zorgcyclus bestrijken, van diagnose tot behandeling, herstel en nazorg."

"We hebben deze samenwerkingsovereenkomst met Philips afgesloten met het oog op innovatie, hoogwaardige patiëntenzorg en het delen van kennis," aldus professor Geert Blijham, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. "We zullen ons met name richten op de behandeling van patiënten, waarbij we bij de onderzoeksactiviteiten de kloof zullen overbruggen tussen fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en klinische toepassingen."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gert van Santen
Philips Corporate Communications
Tel: +31 6 12 96 97 48
Email: gert.van.santen@philips.com

Ilse van Wijk
UMC In- en Externe Communicatie
Tel: +31 8875 56371
Email: I.vanwijk-5@UMCUtrecht.nl

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merk­belofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 133.000 werk­nemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 27 miljard in 2007 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

UMC Utrecht
Het UMC Utrecht bestaat uit het Academisch Ziekenhuis Utrecht, de Faculteit Geneeskunde en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is één van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland. Met bijna 10.000 mensen wordt voortdurend gebouwd aan goede zorg met als bouwstenen kennis en mensen. Zonder nieuwe kennis over ziekte en gezondheid zal de zorg niet verbeteren en zonder mensen die deze kennis kunnen genereren, toepassen en overdragen, zullen patiënten geen betere zorg krijgen. Patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek zijn de drie kerngebieden waarop het medisch centrum werkzaam is.

Met vriendelijke groet,

Joost Maltha
Sr. Communications Manager
Royal Philips Electronics

High Tech Campus 5
5656 AE Eindhoven
Nederland

Tel. 040 27 48882
Mob. 06 10558116
E-mail: joost.maltha@philips.com