Gemeente Dordrecht

Dordtse campagne tegen fietsendiefstal

Woensdag 10 september start op het Statenplein de Dordtse campagne tegen fietsendiefstal. De manifestatie op het Statenplein is één van de City Events die, in het kader van de landelijke campagne tegen fietsdiefstal, in verschillende steden in Nederland gehouden worden.

In de ochtend worden twee vrachtwagens vol met gevonden fietsen uitgeladen. Deze 400 tot 500 fietsen visualiseren het wekelijkse aantal teruggevonden fietsen. Politie en Stadswachten zullen tussen 10 en 17 uur informatie geven over het belang van een goede registratie, het doen van aangifte en tips geven om te voorkomen dat een fiets wordt gestolen. Ook vrijwilligers van de fietsersbond en de ANWB zullen aanwezig zijn bij de actie.

Om tien voor twaalf zullen de drie organisatoren op een speciale tandem (met drie zadels) en onder begeleiding van het Fietsorkest vertrekken vanaf het Stadskantoor.

De officiële opening wordt om 12.00 uur verricht door wethouder Jan Lagendijk, districtchef Aart Sijtsma van de politie Zuid-Ho lland Zuid en Guus Wesselink, voorzitter Stichting aanpak voertuigcriminaliteit. Op en rond het Statenplein zullen flyers worden uitgedeeld en sleutelhangers. Op plaatsen waar veel fietsen worden gestolen, zoals het station, zullen Stadswachten extra voorlichting geven.

10.00 uur: Uitladen fietsen, begin flyeractie

11.50 uur: Jan Lagendijk (loco-burgemeester), Aart Sijtsma (districtchef politie) en Guus Wesselink (voorzitter Stichting aanpak voertuigcriminaliteit) rijden op een tandem (drie zadels) en onder muzikale begeleiding van het fietsorkest van het Stadskantoor naar het Statenplein.

12.00 uur: Officieel startsein, toespraken Jan Lagendijk, Aart Sijtsma en Guus Wesselink.

12.10 uur: Fietsorkest speelt en rijdt rond.

12.10 uur: Publiekscampagne Statenplein

17.00 uur: Einde City Event

Als vervolg op het City Event is er op 22 september een controle op gestolen fietsen op en rond het Leerpark. Op 29 september wordt een opruimactie van fietswrakken gehouden rond Station Dordrecht. Daarnaast zullen er op 29 september op verschillende plaatsen in de stad controles worden gehouden en flyers en sleutelhangers worden uitgedeeld.

Informatie over fietsendiefstal is te vinden op de website www.fietsdiefstal.nl

Datum 8 september 2008
Redactie Harco Bakker
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 61 47
Informatie Betty Wolt
Openbare Orde & Veiligheid
T (078) 639 60 58

Izzet Yurtkap
Openbare Orde & Veiligheid
(078) 639 89 63