Provincie Zuid-Holland

Greenports en medische technologie inzet handelsmissie China

Onder leiding van gedeputeerde Asje van Dijk (CDA), vertrekt op 10 september voor tien dagen een handelsmissie naar China. De missie staat in het teken van het voortzetten van de samenwerking met Shanghai-Pudong op het gebied van life sciences, ICT, nieuwe materialen en watertechnologie; het zogenaamde Co-Innovation Program South Holland - Shanghai Pudong. Nieuw element daarin is de samenwerking rondom de verdere ontwikkeling van de Greenport Shanghai. Omdat de missie plaatsvindt tijdens de Paralympics in Beijing, ligt de nadruk in het tweede gedeelte van de missie op de medische technologie en revalidatie. Jacob Fokkema, rector magnificus van de TU Delft, en Sjaak van der Tak, voorzitter van Greenports Nederland, reizen met hem mee, evenals vertegenwoordigers van een aantal bedrijven en kennisinstellingen, de provincie Limburg en enkele Greenportgemeenten.

"Al sinds 2004 werkt de provincie samen met Shanghai-Pudong om op internationaal niveau innovaties van de grond te krijgen", aldus Asje van Dijk. "Shanghai-Pudong is een snel groeiend gebied en daarom voor onze bedrijven een aantrekkelijke partner. Tijdens deze missie willen we onze contacten inzetten om bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van medische technologie kansen te geven zaken te doen met Chinese bedrijven en instellingen. Om diezelfde reden reist ook Greenports Nederland met ons mee. Dat maakt dat deze missie breder is dan alleen Zuid-Holland."

Co-Innovation Program

De provincie wil de internationale concurrentie positie van Zuid-Hollandse bedrijven versterken. De Chinese regio Shanghai-Pudong is een snel groeiende regio. Om marktkansen voor bedrijven en kennisinstellingen te ondersteunen, is de provincie in 2004 gestart met het Co-Innovation Program. De successen die het programma zowel Zuid-Hollandse bedrijven als partijen in Shanghai heeft opgeleverd, geven aanleiding de samenwerking voort te zetten en uit te bereiden. Deze handelsmissie heeft hier een belangrijk impuls aan.

Programma op hoofdlijnen

Het programma van de missie ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

Donderdag 11 september 2008

· ondertekening samenwerkingsovereenkomst Greenports

· bezoek revalidatiecentrum

· bezoek Universiteit van Fundan

Vrijdag 12 september 2008

· ondertekening samenwerkingsovereenkomst Co-Innovation Program met Shanghai-Pudong

· bezoek Shanghai International Medical Zone, Nanhui

· bezoek Zhanghijang Hi Tech Park, Pudong

· bezoek laboratoria van Tongji en Jiaotong Universiteit

Maandag 15 september 2008

· seminar Sports and Dutch Medical Technology, Holland House, Beijing

Dinsdag 16 september 2008

· bezoek Third Hospital Rehabilitation Centre, Beijing

· bezoek aan Tsinghua University

· bezoek Sports University, Beijing

Woensdag 17 september 2008

· bezoek Zhongguancun Hi Tech Park, Beijing

· bezoek Chinese Academy of Sciences

Noot voor de redactie (