Ingezonden persbericht

woensdag 10
september 2008

Paul Verhoeven zag af van seks met Sharon Stone

Amsterdam, 10 september 2008 - Het geheim van Paul Verhoevens legendarische succesfilm Basic Instinct? Dat hij - op advies van zijn vrouw - geen affaire begon met hoofdrolspeelster Sharon Stone. Dit zegt regisseur Verhoeven deze week in een interview met het weekblad Elsevier.

Ook zegt Verhoeven niet meer in de Verenigde Staten te willen leven als de Republikeinse Sarah Palin daar vice-president wordt.

Elsevier sprak Verhoeven ter gelegenheid van de verschijning van zijn levenswerk-op-papier: een monumentaal boek over de ware Jezus.

In het interview gaat Verhoeven in op de vraag hoe zijn thriller Basic Instinct (1992) zo'n artistiek en commercieel hoogtepunt in zijn oeuvre werd.

Volgens Verhoeven ligt dat aan het feit dat hij niet inging op de 'erotische kortsluiting' die er naar zijn zeggen was tussen hem en hoofdrolspeelster Sharon Stone. Dat hij daar van afzag, was op advies van zijn echtgenote Martine.

Verhoeven in Elsevier: 'Ik vroeg Martine: zal ik met haar naar bed gaan? Zij zei: doe maar niet. Ik heb het niet gedaan en dat was een juiste beslissing. Sharon was ook wel een gevaarlijke vrouw. Alle seksualiteit die er te zien is op het doek is niet verloren gegaan in het bed. Daardoor is de film zo goed en zo spannend geworden. Dankzij Martine heb ik de illusie niet laten verpesten door de werkelijkheid.'

Sarah Palin, de Republikeinse kandidaat voor het vice-presidentschap, noemt de in Los Angeles woonachtige Verhoeven 'levensgevaarlijk'. Mocht John McCain president worden en Palin daardoor vice-president, dan overweegt Verhoeven een vertrek uit de Verenigde Staten.

Verhoeven: 'Onder die vrouw met haar creationisme en strijd tegen abortus wil ik niet leven. Zij mag niet beschikken over mijn belastinggeld.'

Over zijn Jezus-boek zegt Verhoeven dat het in zekere zin zijn leven heeft veranderd. Hij is er althans een ander mens van geworden. 'Door mijn zoektocht naar de ware Jezus ben ik geneigd heel kinderachtig over dingen heen te stappen. Ik hoef niet meer zo nodig alles en iedereen tegen elkaar uit te spelen. Er is nu meer mededogen in mijn leven.'

Lees ook het artikel op elsevier.nl
http://vedm.net/click2?l=viJwa&m=lCFr&s=Qk6MVa

----------
© 2008 Reed Business bv. Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande toestemming van Elsevier, door Elsevier gepubliceerde artikelen, onderzoeken of gedeelten daarvan over te nemen, te (doen) publiceren of anderzins openbaar te maken of te verveelvoudigen. Op onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn van toepassing onze algemene voorwaarden, welke zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.
http://vedm.net/click2?l=kNJwa&m=lCFr&s=Qk6MVa