Gemeente Bennebroek


5 september 2008
Onderzoek veiligheidsmonitor van start

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Het zijn enkele vragen die vanaf 11 september worden gesteld aan 1500 inwoners van Bennebroek in het kader van de jaarlijks uit te voeren Veiligheidsmonitor. Met de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor heeft Bennebroek een krachtig instrument in handen om de veiligheid te verbeteren.

De Veiligheidsmonitor is de opvolger van drie verschillende enquêtes die in het verleden onder de bevolking werden gehouden en nu zijn gebundeld. De monitor wordt op verschillende niveaus uitgevoerd: landelijk, regionaal en plaatselijk. Per politieregio worden minimaal 750 inwoners schriftelijk benaderd om deel te nemen aan het onderzoek. De deelnemers krijgen een inlogcode om de vragenlijst op internet te kunnen beantwoorden. Als zij liever de vragenlijst thuis krijgen gestuurd, kunnen zij dat aangeven met een antwoordkaartje. De resultaten van de Veiligheidsmonitor worden in maart 2009 verwacht.

Waarnemend burgemeester Beens vindt het buitengewoon belangrijk dat de burgers die benaderd worden ook meedoen aan de Veiligheidsmonitor. "Alleen bij een hoge respons krijgen we een goed beeld van de situatie in onze gemeente. Daar kunnen wij ons beleid weer op afstemmen."

Heeft u vragen over de Veiligheidsmonitor, neem dan contact op met de heer R. Vernooij, tel: 023-5126000