Annette Nijs Director Global Initiative CEIBS - nr 11 in de wereldrank

11/09/2008 12:38

Pauw, Sanders, Zeilstra & Van Spaendonck

Annette Nijs is per 1 oktober 2008 benoemd als eerste Director Global Initiative van de China Europe International Business School (CEIBS), Shanghai. De President van CEIBS, Pedro Nueno, heeft Nijs gevraagd om de globalisering van CEIBS vorm te geven die nodig is voor de verdere expansie van CEIBS en behoud van haar toppositie in de wereld. CEIBS heeft een campus in Shanghai en agentschappen in Beijing and Shenzhen. In 2009 start een MBA programma in Afrika (Accra, Ghana). Nieuwe activiteiten van CEIBS zijn vooral gericht op Europa (waaronder Nederland), Noord Amerika en Latijns Amerika. In Europa zal CEIBS in Brussel kantoor houden.

Annette D.S.M. Nijs, MSc, MBA (46) verlaat voor deze nieuwe uitdaging Nyenrode Business Universiteit waar zij de afgelopen 2 jaar als Managing Director het Europe China Institute heeft opgezet. Daar voor was zij ondermeer Staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Tweede Kamerlid voor de VVD. Zij werkte ruim 10 jaar voor Shell in diverse internationale management functies in Den Haag, Muscat, Londen, Houston and Manilla.

Over CEIBS 'China Rooted - Global Impact '

De China Europe International Business School (CEIBS), Shanghai is opgezet in 1994 als joint venture van de Europese Commissie en de Chinese regering. CEIBS verzorgt (full-time) MBA programma's en Executive Education Programma's o.m. met Harvard en Wharton. In 2004 ontving CEIBS als eerste business school in China de international accreditatie van de European Quality Improvement System (EQUIS). In de gezaghebbende wereldwijde rankings van de business schools van de Financial Times (2008) staat CEIBS op nummer 1 in Azië en nummer 11 wereldwijd.

www.ceibs.edu

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (