FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: leden akkoord met sociaal plan Honeywell

Een overgrote meerderheid van de leden is gisteren akkoord gegaan met het sociaal plan voor Honeywell. De fabriek in Emmen gaat een deel van de productie naar Tsjechië verhuizen, waardoor 120 van de 400 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Bestuurder Hans Hulshoff van FNV Bondgenoten is tevreden: "Met het akkoord van de leden is er een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. De werknemers weten nu waar ze aan toe zijn. Het sociaal plan dat we hebben afgesproken, biedt de werknemers goede compensatie en mogelijkheden voor hun toekomst."

Het sociaal plan is afgesproken voor 4 jaar. Naast een ontslaguitkering van 1,35 keer de kantonrechtersformule zijn er afspraken gemaakt over outplacement en scholing. "Er is onder meer een outplacement traject afgesproken van 9 maanden met 3 maanden uitlooptijd. Daarnaast krijgen alle vertrekkende werknemers een eenmalig aanbod om een EVC toets te doen en voor hen passende scholing te volgen. Dit maakt het voor de vertrekkende werknemers een stuk makkelijker om ook na hun vertrek bij Honeywell weer een passende baan te vinden," aldus Hulshoff.