Geen faillissement La Cigüena

11/09/2008 17:26

La Cigüeña

De bewonerscommissie van het resort Residencia La Cigüe(nn)a in de gemeente Lepe, provincie Huelva in Spanje, heeft met ontsteltenis kennis genomen van een publicatie in een grote landelijke krant van 2 september j.l. onder de titel "Spaanse miljoenenstrop van SNS".

De bewonerscommissie wil er met nadruk op wijzen dat het artikel incorrect is en misleidend van inhoud. Daardoor is het nadelig voor de goede naam van SNS Property Finance, die juist voorkomen heeft dat het resort niet gerealiseerd zou worden vanwege het faillissement van de projectontwikkelaar Andalucia Projects B.V.

Bovendien schaadt het de belangen van het bestuur van de Coöperatie La Cigüe(nn)a op een moment dat de verkoop van de woningen op het resort in een zeer positieve ontwikkelingsfase gekomen is. De verkoop loopt nu ernstige vertraging op dat weer gevolgen kan hebben voor de continuiteit van de Coöperatie.

Ook de continuiteit van de zorgverlenende instantie De Wielborgh Espa(nn)a, kan door dit alles in gevaar komen. Hun activiteiten zijn financieel direct gekoppeld aan de bezetting van het resort. Die bezetting loopt nu ernstig gevaar.

De belangen van de bewoners worden hierdoor eveneens ten zeerste geschaad, vanwege het feit dat door zo'n publicatie de waarde van de woningen extra onder druk komt te staan, juist nu de onroerendgoed-markt in Spanje ook in een negatieve ontwikkeling is terecht gekomen.

Genoemde publicatie, met inachtneming van bovenstaande factoren, veroorzaken bij de reeds bestaande, maar ook bij nieuwe potentiële kopers veel onzekerheid en verdriet. Men is er erg van geschrokken.

De werkelijkheid is volkomen anders dan in de gewraakte publicatie wordt geschetst. Hieronder geven wij de feiten en daarmee de juiste situatie weer:


- Op 19 september 2007 is de projectontwikkelaar Tailormade en o.a. Andalucia Projects afgescheiden van Coöperatie Residencia La. La Cigüe(nn)a laatst genoemde entiteit is eigenaar van de grond en tevens is de aanneem overeenkomst en de financiering er in ondergebracht.


- SNS Property Finance, de financier van het project en pandhouder van de niet verkochte lidmaatschappen van de Coöperatie La Cigüe(nn)a, heeft zich direct daarna bereid verklaard de financiering te continueren en het resort af te bouwen.


- Op 12 december 2007 werd de projectontwikkelaar van La Cigüe(nn)a, Andalucia Projects B.V. failliet verklaard.


- Het resort is inmiddels afgebouwd en door de bouwmaatschappij overgedragen aan de Coöperatie La Cigüe(nn)a.


- Op dit moment zijn reeds ca. 20 woningen door de bewoners ingebruik genomen. In de komende weken zullen er nog een 50-tal volgen.


- Ca. 100 nieuwe kopers staan op het punt een overeenkomst af te sluiten, zodra het faillissement van Andalucia Projects B.V. is afgehandeld en de in haar bezit zijnde lidmaatschappen aan de kopers kunnen worden geleverd.


- De verkoop van deze lidmaatschappen draait op volle toeren. Er zijn veel bezoekers op de website www.laciguena.nl en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Des te pijnlijker is het, dat in deze krant, waarin vele malen grote advertenties voor dit project gestaan hebben, nu door zo'n mispublicatie het hele project in zo'n vals daglicht stelt.

De bewonerscommissie van La Cigüe(nn)a verwacht van deze krant dat zij naar aanleiding van bovenstaande een correctie zal publiceren of mogelijk een artikel schrijft dat de realiteit weergeeft. Wij nodigen de journalist graag uit om zich persoonlijk te komen overtuigen; La Cigüe(nn)a is springlevend. Wij zien die publicatie met belangstelling tegemoet.

Namens de bewonerscommissie La Cigüena,

J. Hasselaar

Voorzitter.





http://www.stopmetdromen.nl