Nationale Toneel opent seizoen met komedie Pleinvrees van Ayckbourn

03/09/2008 09:00

Het Nationale Toneel (NT)

Op donderdag 11 september 2008 gaat de komedie Pleinvrees van Alan Ayckbourn in première bij het Nationale Toneel in het Nationale Toneel Gebouw in Den Haag als opening van het theaterseizoen 2008-2009.

Pleinvrees Leven naast elkaar, zonder elkaar te raken

Een hartverscheurende komedie over zeven mensen op zoek naar contact. Ze worstelen zich met een uitgestreken gezicht door het dagelijks leven: zijn op huizenjacht in een stad waar een bezemkast al onbetaalbaar is, zitten in de kroeg met de barman en een glas bier als enige gezelschap of wachten voor de zoveelste keer tevergeefs op een blind date. Eenmaal thuisgekomen rest de televisie en een magnetronmaaltijd of een bedlegerige vader die zijn eten door de kamer smijt en zijn verzorgers uitscheldt.

Alan Ayckbourn laat zich met Pleinvrees ('Private Fears in Public Places' 2004) van een ontroerende kant zien. Met zijn typisch Britse gevoel voor humor snijdt hij actuele onderwerpen aan als onbeantwoorde liefde, homoseksualiteit, alcoholisme, religieus fanatisme en eenzaamheid.

Spel Pauline Greidanus, Jeroen Spitzenberger,Stefan de Walle,Xander van Vledder, Eline ten Camp en Rian Gerritsen Regie en muziek Ivar van Urk

Tekst Alan Ayckbourn Vertaling Ger Apeldoorn en Harm Edens

Nederlandse première donderdag 11 september 2008 om 20.30 uur

Nationale Toneel Gebouw Schouwburgstraat 8 Den Haag.

Voorstellingen Den Haag t/m zaterdag 4 oktober

Voorstellingen Amsterdam Theater Bellevue donderdag 30 oktober t/m zondag 2 november

informatie www.nationaletoneel.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nationaletoneel.nl