Persbericht

NetApp storage-oplossingen ondersteunen Windows Server 2008 Hyper-V

NetApp biedt Microsoft-klanten storage-efficiëntie en schaalbaarheid

Schiphol-Rijk, 11 september 2008 NetApp (NASDAQ: NTAP) presenteert nieuwe storage-oplossingen die zijn geoptimaliseerd voor Microsoft® Windows® Server 2008 Hyper-V" virtualisatiesoftware. Deze software is geïntegreerd in de meeste versies van Microsoft Windows Server 2008. De nieuwe NetApp® storage-oplossingen voorzien datacenter-klanten van servervirtualisatie-toepassingen voor meer operationele efficiëntie en schaalbaarheid.

Duizenden NetApp-systemen zijn reeds geschikt gemaakt voor virtuele serveromgevingen. Met de nieuwe oplossingen biedt NetApp nu ook Windows Server 2008-gebruikers de technologie die hen in staat stelt om een complete virtuele architectuur te bouwen. Hiermee zullen gebruikers een verbeterde flexibiliteit van de infrastructuur ervaren. Daarnaast wordt het beheer vereenvoudigd en worden dankzij consolidatie de kosten verlaagd. Door de ingebouwde deduplicatie en thin provisioning-technologie is tot 50 procent minder stroom, koeling en opslagruimte nodig. Met NetApp s virtual cloning en virtual volume-toepassingen kunnen Windows Server 2008-gebruikers fysieke storage snel opnieuw toewijzen en storage net zo snel beschikbaar stellen als de virtuele servers. Bovendien biedt NetApp s functionaliteit voor dataprotectie gebruikers directe back-ups en kostenefficiënte disaster recovery van virtuele machines voor end-to-end back-up en recovery.

Om de gebruikerservaring voor Windows Server 2008 Hyper-V klanten te verbeteren, is het mogelijk om System Center Virtual Machine Manager, Microsoft s beheeroplossing voor virtuele infrastructuren, in de NetApp-systemen te integreren. Ook NetApp s SnapManager 5.0 voor Microsoft Exchange heeft het certificaat Certified for Windows Server 2008 Hyper-V ontvangen. Deze applicatie vereenvoudigt back-up, recovery en verificatie van Microsoft Exchange Server wanneer deze als virtuele machine op Hyper-V draait.

We zijn blij dat NetApp Windows Server 2008 Hyper-V en onze System Center-beheertools ondersteunt. Dankzij NetApp s storagevirtualisatie-capaciteiten, kunnen onze wederzijdse klanten gebruikmaken van een complete virtualisatieoplossing die zowel de server- als storagebehoeften kan vervullen , zegt Bill Laing, corporate vice president van Microsoft s Windows Server and Solutions-divisie. We blijven met NetApp werken aan een verdere optimalisatie van de virtualisatie-ervaringen van onze gezamenlijke klanten.

Windows Server 2008 Hyper-V biedt klanten servervirtualisatietechnologie die de adoptie van virtualisatieoplossingen in het datacenter verder zal versnellen , zegt Patrick Rogers, vice president Solutions Marketing bij NetApp. Gelet op ons storageplatform dat geoptimaliseerd is voor virtuele infrastructuren, was het een natuurlijke stap om met Microsoft samen te werken om de efficiëntie en zakelijke voordelen die de storagesystemen van NetApp bieden, verder te verbreiden.

(367 woorden)