Ingezonden persbericht


Persbericht:

eerste bul voor Master of Science in IT Architecture

op 11 september organiseerde DNV Academy - CIBIT een diploma-uitreiking voor 8 recent afgestudeerde Master of Science-studenten. Daarbij was de uitreiking van het eerste MSc-getuigschrift aan een student IT Architecture.

Unieke opleiding
DNV Academy - CIBIT verzorgt al 20 jaar tweejarige academische opleidingen in samenwerking met Middlesex University in Londen. Vorig jaar oktober werd de 500e bul uitgereikt. In 2006 flexibiliseerde DNV haar Master-opleidingen en werd tevens een academisch programma in het vakgebied IT Architecture geïntroduceerd. Een van de eerste deelnemers, Peter de Goederen MSc van Mn Services, rondde in juni zijn afstudeerproject af en studeerde daarmee binnen 2 jaar af. En daarmee is hij wereldwijd de eerste Master of Science in IT Architecture.

IT Architectuur
Werken 'onder architectuur' is een prominent en innovatief thema binnen de IT. Het doel is om af te stappen van ad-hoc veranderingen en toe te werken naar een samenhangend IT-landschap. Zodat er voldoende potentie is om in de huidige en de toekomstige organisatiebehoeftes te voorzien. Beargumenteerde keuzes, creëren van draagvlak en effectieve communicatie zijn hierbij sleutelbegrippen.

Expertise

Het opzetten en inrichten van een effectief architectuurprogramma is een complexe zaak. DNV-CIBIT is een belangrijke speler in dit vakgebied en voert grote opleidings- en adviesopdrachten uit, onder anderen binnen de overheid, bij grote IT-dienstverleners en voor financiële instellingen. Door haar expertise is DNV-CIBIT in staat een breed opleidingspakket aan te bieden, met als topopleiding de 2-jarige academische Master of Science-opleiding IT Architecture. Op dit moment volgen ongeveer 40 studenten deze opleiding en in het najaar zullen zo'n 20 IT-professionals een start maken.

Meer informatie over de Master of Science-opleidingen vindt u op www.dnv.nl/msc.

---------