Ingezonden persbericht


Persbericht:

Aanpak verrommeling in Tuinen van Amsterdam West

Amsterdam met haar metropoolambities moet zuinig zijn op de groene gebieden aan de randen van de stad. De ontwikkeling van de Tuinen van West in de Westrandscheg moet daarom duurzaam zijn en een groen en open gebied garanderen. Dat zegt de Amsterdamse D66-fractie, die niet wil dat er een steeds verdere versnippering van de groengebieden plaatsvindt. De democraten dienden vandaag een motie in om geen bedrijventerrein te ontwikkelen in het gebied en een motie om de verrommeling langs de Osdorperweg tegen te gaan.

D66 deed in 2004 in een notitie al voorstellen over een duurzame ontwikkeling van de Westrand. De democraten uitten destijds hun zorgen over de versnippering en aantasting van het groen. D66-fractievoorzitter Ivar Manuel: We moeten zuinig zijn op de groene longen en recreatiegebieden in de stad. Tuinen van West is een fantastische uitwerking van onze notitie, mensen kunnen er genieten van de natuur, recreëren en binnen een kwartiertje fietsen een koe in de ogen kijken. Verrommeling en een bedrijventerrein passen niet in dit gebied.

De Lutkemeerpolder, waar bedrijven zouden komen, ligt voor een belangrijk deel in het open gebied waar het nieuwe, groene recreatiegebied Tuinen van West gaat komen. D66 vreest voor de aantasting van de groene kwaliteit indien daar daadwerkelijk bedrijven komen, en diende daarom een voorstel in om dit te voorkomen. Ivar Manuel: Met de ontwikkeling van groengebied Tuinen van West ligt het voor de hand dat we afzien van een bedrijventerrein in dat gebied. Nu kunnen we nog voorkomen dat dit gebied permanent wordt aangetast. Helaas kreeg onze motie onvoldoende steun in de gemeenteraad

Het voorstel van Manuel voor het begin van een aanpak van de verrommeling langs de Osdorperweg kreeg wel de steun van de gemeenteraad. Manuel: De Osdorperweg loopt dwars door het plangebied van Tuinen van West. De verrommeling langs deze weg heeft zich jarenlang kunnen uitbreiden naar het groengebied aan weerzijden van de weg. Als we serieus zijn over het open en groen houden van Tuinen van West gedogen we dat niet meer.

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht