Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Eerste Webchair in Friesland brengt langdurig zieke leerling terug in de klas

CSG Lauwers College in Buitenpost heeft donderdag 11 september op feestelijke wijze de eerste WebChair in Friesland in gebruik genomen. Met deze WebChair kan de chronisch zieke leerling, Arendjan uit Kollum, via een beeld- en geluidverbinding de lessen volgen in de klas, vanuit de huiskamer thuis. Ook kan Arendjan vragen stellen aan de docent, communiceren met zijn klasgenoten en de uitleg volgen op het bord.

Ziezon, het landelijk netwerk ziek zijn & onderwijs, plaatst in 2008 minimaal 60 ICT-sets in de vorm van een speciaal ontwikkelde ?stoel? voor het leren op afstand. Deze sets staan in de klas, bij de kinderen thuis en in ziekenhuizen, zodat de kinderen gewoon weer onder hun klasgenoten kunnen zijn. Want gewoon bezig zijn met school is wat Arendjan zelf het liefste wil. Het Mooiste Contact Fonds van KPN heeft de 60 ICT-sets beschikbaar gesteld.

Het Lauwers College heeft samen met de afdeling Onderwijsondersteuning zieke leerlingen van Cedin de plaatsing van de webchair mogelijk gemaakt. Ria Oudeboon, consulent bij Cedin vertelt dat uit ervaringen van consulenten blijkt dat zowel de scholen als de zieke leerlingen erg enthousiast zijn over deze vorm van ?Klassecontact?. ?Deze vorm van teleleren maakt het mogelijk dat chronisch en langdurig zieke leerlingen contact met hun leeftijdgenootjes kunnen houden en de les kunnen blijven volgen. Dit draagt bij aan het genezingsproces en de ontwikkeling van een ziek kind?, aldus Oudeboon.

///// Einde persbericht /////