Gemeente Spijkenisse


Ondertekening opdracht sport- en speelvoorziening Schenkel

04 september 2008

Sport- en speelplein Schenkel

Wethouder Marjolijne Lewis ondertekent vrijdag 12 september 2008 om 11.45 uur in de B&W-kamer van het stadhuis de opdrachtverstrekking aan bureau IJslander voor de realisatie van sport- en speelvoorziening Schenkel.

Jeugdparticipatie
In de aanbestedingsfase heeft de gemeente gebruik gemaakt van jeugdparticipatie. Voordat de ontwerpers van sport- en speelvoorziening Schenkel aan de slag gingen is een programma van eisen opgesteld, waarin ook de wensen van jongeren zijn verwerkt.

Op 17 juli 2008 hebben uiteindelijk drie bureaus hun ontwerpen gepresenteerd. Jongeren van 12 tot en met 23 jaar hebben samen met een jury gekozen voor het ontwerp van bureau IJslander. Bureau IJslander zal de opmerkingen die de jury en jongeren hebben gemaakt verwerken in het ontwerp. De verwachting is dat nieuwe ontwerp (voorlopig ontwerp) eind oktober gepresenteerd kan worden aan belangstellenden. Indien mogelijk worden opmerkingen nog meegenomen in het definitieve ontwerp.

Realisatie
De sport- en speelvoorziening wordt in fases uitgevoerd, eerst de speelvoorziening met jeu de boulesbaan, speeltoestellen en banken (najaar 2008). Aansluitend de realisatie van de sportvoorziening met een sportveld, een pannaveld en een geluidsarme skate-voorziening. De planning is dat de sport- en speelvoorziening voor de zomer van 2009 gereed is.

Buurtgroep
Binnenkort wordt een buurtgroep ingesteld, die zal bestaan uit omwonenden, jongeren en medewerkers van de gemeente Spijkenisse. Het is de bedoeling dat de leden van de buurtgroep samen praten over huisregels, handhaving, activiteiten en toegankelijkheid van de sport- en speelvoorziening.