Jongeren pakken Balkenende en Koenders in voor betere wereld

10/09/2008 16:39

NCDO

Op vrijdag 12 september pakken jongeren uit heel Nederland samen met premier Balkenende en minister Koenders een deel van het ministerie van Algemene Zaken in met speciaal lint. Met deze actie vragen de jongeren aan de premier en minister Koenders om zich extra in te zetten tijdens de millenniumdoelentop in New York op 25 september. De millenniumdoelen zijn internationale afspraken om voor 2015 een einde te maken aan grote problemen als armoede en ziektes in de wereld. De jongeren vinden dat alle landen meer moeten doen om de doelen te halen.

Donate Your Space

Deze kleurrijke actie is onderdeel van de campagne Donate Your Space. Met deze campagne roept Move Your World sinds maart 2008 jongeren op ruimte te doneren voor de acht millenniumdoelen. Ruim 7.000 jongeren hebben inmiddels meer dan 40.000 meter ruimte gedoneerd. Tassen, fietsen, balkons, scholen, websites en vele andere ruimtes worden ingepakt met lint en stickers om aandacht te vragen voor een betere en eerlijke wereld. Jongeren vragen op deze manier aandacht van de eigen omgeving én van de wereldleiders.

Het programma 12 september

Vrijdag van 9.30 tot 9.50 uur roepen 25 jongeren minister-president Balkenende en minister Koenders op om alles op alles te zetten om de millenniumdoelen te halen. De resultaten van de campagne worden getoond en de heren ontvangen een bestickerde stropdas die ze kunnen dragen tijdens de top. Daarna zetten de jongeren samen met de minister-president en minister Koenders een deel van de hal af.

Donate Your Space is een initiatief van Move Your World in samenwerking met studenten van de Hallo(C) academie. Sinds de aftrap op 26 maart kunnen gratis linten en stickers worden besteld op www.donateyourspace.nl.





http://www.ncdo.nl