Panteia zet de deuren open

11/09/2008 13:15

Panteia B.V.

Op vrijdag 12 september wordt het nieuwe onderkomen van Panteia in Zoetermeer feeste-lijk geopend. Panteia is uitgeroeid tot een holding van vier beleidsonderzoekbureaus (EIM, Research voor Beleid, NEA en IOO), twee marktonderzoekbureaus (Stratus en IPM) en een bureau voor beleidsadvisering (Consult). In totaal heeft Panteia 375 medewerkers en een jaaromzet van 35 miljoen euro. De bureaus zijn nu op één locatie gevestigd, aan het Bredewa-ter in Zoetermeer. Na de toespraak van Panteia-directeur Van Hoesel, zal de heer Rinnooy Kan, voorzitter van de SER, een openingstoespraak houden waarna de burgemeester van Zoetermeer, de heer Waaijer, de officiële openingshandeling zal verrichten.

Panteia-directeur Van Hoesel zal in zijn toespraak ingaan op de veelbesproken kloof tussen burgers en overheid. Beleidsmaatregelen blijken vaak slecht te functioneren en een ave-rechts effect te hebben Hij houdt een pleidooi voor goed werkend beleid, dat overbodig en hinderlijk beleid vervangt. Volgens Van Hoesel is de taak van een bureau als Panteia om te helpen de kloof tussen burger en overheid te overbruggen. In zijn toespraak kondigt Van Hoesel het initiatief van Panteia aan om een kraamkamer voor vernieuwing op te zetten, waarin allerlei experimenten, vernieuwingsprojecten en ideeën worden samengebracht die er op zijn gericht om de kwaliteit van de beleidsketen te verbeteren. Dit kunnen allerlei pro-jecten en initiatieven zijn op het gebied van dataverzameling, methoden om de samenleving bij beleidsontwikkeling te betrekken, monitoring van beleidseffecten etc.

Het pand aan Bredewater 26 te Zoetermeer is van binnen en buiten flink onderhanden ge-nomen zodat er nu een modern en goed geoutilleerd kantoorpand. Met dit nieuw ingerichte pand zet Panteia een forse stap naar de toekomst.

Bij de opening wordt het laatste nummer van BASIS Tijdschrift voor Beleidsonderzoek (een uitgave van Panteia) gepresenteerd, waarin onder meer een interview met SER-voorzitter Rinnooy Kan is opgenomen. Deze uitgave van BASIS staat geheel in het teken van de toe-komst van het beleidsonderzoek

Na de opening kunnen de gasten op een interactieve manier kennis maken met Panteia. Vanaf 's ochtends 09.30 uur staan de deuren voor de gasten open. Het officiële gedeelte begint om 10.30 uur. Het programma zal tot 12.30 uur duren.





http://www.panteia.nl