Gemeente Aalten


Centrale Huisvesting

Op 1 januari 2009 of uiterlijk 1 maart daaropvolgend wordt het voormalige gemeentehuis van de gemeente Dinxperlo overgedragen aan de Woning Stichting Dinxperlo (WSD). Als tijdelijke huisvesting voor de op dit moment daar nog gevestigde afdelingen werken en omgeving gaat de voormalige Wilhelminaschool in Aalten functioneren.

Al enige tijd is de gemeente Aalten in onderhandeling over de verkoop van het gemeentehuis van de voormalige gemeente Dinxperlo. Thans is het zover dat de onderhandelingen zijn afgerond. Dit pand kan dan ook per 1 januari 2009 of uiterlijk per 1 maart daaropvolgend aan de WSD in eigendom worden overgedragen.

Voormalig gemeentehuis blijft nog beperkt in gebruik

Bij de overdracht is bedongen dat van een beperkte functie van dit voormalige gemeentehuis nog blijvend gebruik kan worden gemaakt. Dit betreft dan :


1. De baliefunctie (publiekszaken) die op de begane grond blijft gehandhaafd;


2. De bordesfunctie die beschikbaar blijft voor officiële gelegenheden;


3. De voormalige raadzaal die intact blijft en per dagdeel kan worden gehuurd ten behoeve van bijeenkomsten en trouwerijen;


4. Het openbare toilet ten behoeve van de weekmarkt dat blijft gehandhaafd, alsmede een onderkomen voor de marktmeesters.

De hiervoor genoemde punten 1 t/m 4 worden uiteraard nog nader in een huurovereenkomst met de WSD vastgelegd.

Verder is afgesproken dat ten behoeve van het gemeentearchief nog tijdelijk wat ruimte in de kelder blijvend kan worden gebruikt.

In de openbare vergadering van de commissie financiën van 7 oktober aanstaande wordt over dit onderwerp opnieuw gesproken.