Gemeente Schiedam


September

Plaatsing ondergrondse containers in Schiedam Oost van start

10 september 2008

In week 38 start Irado met het plaatsen van ondergrondse containers in Schiedam-Oost. De bewoners zullen nog geïnformeerd worden over het exacte moment waarop de containers in gebruik genomen worden. Het is de bedoeling dat alle containers eind dit jaar in gebruik worden genomen. De plaatsing van de containers kan enige hinder opleveren voor de omwonenden door tijdelijke afzettingen en graafwerkzaamheden tijdens de plaatsing. Irado probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Uitzonderingen
In drie lanen in Schiedam zullen de containers later geplaatst worden omdat deze straten op korte termijn worden geherstructureerd. Het gaat om de PKO-laan, de Lorentzlaan en de Boerhaavelaan. De bewoners zijn per brief hierover ingelicht.

De containers in Oost zijn onderdeel van het Gemeentebesluit om de huisvuilzakkeninzameling te vervangen door inzameling met containers. Over de plaatsing zijn bijeenkomsten geweest in oktober en november 2007 en in juli 2008. De plaatsingsplannen hebben ter inzage gelegen op het gemeentehuis van 1 oktober 2007 tot en met 23 november 2007.

Voordelen
Vuilniszakken kunnen makkelijk scheuren of door meeuwen worden opengepikt en zijn daarmee een grote veroorzaker van zwerfvuil. Met de containers wordt veel van deze overlast voorkomen. Een ander voordeel voor de bewoners is dat de wijk er netter uit ziet zonder de vuilniszakken. Huisvuil kan op elk gewenst moment in de container worden gegooid.

Klik hier voor meer informatie.