Bredeschool.nl

200 miljoen extra voor kwaliteitsverbetering op VO-scholen

vrijdag 12 september 2008

Scholen in het voorgezet onderwijs kunnen rekenen op 200 miljoen extra de komende jaren. Het geld is bestemd voor kwaliteitsverbetering.

Foto: regering.nl

Het geld komt voort uit de `Regeling kwaliteit VO' van staatssecretaris Van Bijsterveld (OCW) en is bedoeld om de ambities uit de kwaliteitsagenda voor het voortgezet onderwijs te realiseren. Een deel van het geld komt dit najaar al vrij. Het gaat om een bedrag per leerling. Een school van duizend leerlingen kan in drie jaar tijd 200.000 euro extra krijgen.

Met het geld moeten scholen prioriteit geven aan de taal- en rekeningvaardigheden van de leerlingen. Daarnaast kunnen de scholen met het geld vorm geven aan landelijke doelstellingen als ambitie, uitblinken, excellentie, talentontwikkeling, burgerschap, maatschappelijke stages, professionele ruimte voor leraren, goede en betrouwbare examens, constante verbetering en het voorkomen van zwakke scholen. De scholen mogen zelf bepalen hoe en aan welke van de prioriteiten ze de voorkeur geven, maar dienen de doelstellingen die zij willen realiseren met het extra geld wel te overleggen met leraren, ouders en leerlingen.

De regeling loopt over de komende drie schooljaren en het extra geld komt boven op andere regelingen voor maatschappelijke stage, voortijdig schoolverlaten, schoolboeken en leraren.