Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 september

Vrouw gewond na aanrijding

Almelo

Een 70-jarige vrouw uit Almelo raakte donderdag 11 september gewond toen zij met haar scootmobiel, op de kruising Nachtegaalstraat / Acaciaplein werd aangereden door een bromfietsster.

Donderdagmiddag om ongeveer 16.15 uur kwam een melding bij de politie binnen dat op de kruising Nachtegaalstraat / Acaciaplein in Almelo een aanrijding had plaats gevonden.

Ter plaatse bleek dat een 70-jarige vrouw uit Almelo gewond was geraakt. Deze laatste reed met haar scootmobiel over de Nachtegaalstraat in de richting van de Schoolstraat. Op de kruising kreeg de 70-jarige geen voorrang van een 67-jarige bromfietsster uit Almelo, die kwam van het Acaciaplein en ging in de richting van de Nieuwstraat. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 70-jarige vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-115376)

Met ruim 1,38 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 37-jarige automobilist uit Hengelo mocht op vrijdag 12 september zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 12 september omstreeks 03.50 uur controleerden surveillerende agenten, op de Langestraat in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 37-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,38 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-115560)

Automobilist veroorzaakt ongeval en gaat ervan tussen, politie zoekt getuigen

Enschede

Donderdag 11 september werd een 27-jarige automobiliste uit Enschede aangereden op de kruising Schukkinkweg / Oostweg in Enschede. De bestuurder van de andere personenauto reed na de aanrijding door zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. De politie zoekt getuigen.

De 27-jarige vrouw uit Enschede reed met haar auto over de Oostweg en kreeg geen voorrang van een nog onbekend gebleven automobilist op de kruising Oostweg / Schukkinkweg. Een aanrijding was tot gevolg, waarbij de auto van de 27-jarige vrouw in de sloot belandde. De onbekende automobilist, die reed in een grijze Opel Corsa Lightning, verloor hierbij de bumper die hij/zij snel oppakte en er vandoor ging.

De politie is opzoek naar de veroorzaker. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-115473)

Vrouw aangehouden na winkeldiefstal

Hengelo

Een 53-jarige vrouw uit Rotterdam werd op donderdag 11 september aangehouden omdat zij op heterdaad betrapt werd op diefstal in een winkel aan de Thiemsbrug in Hengelo.

Donderdag 11 september omstreeks 16.10 uur kreeg de politie melding dat diefstal gepleegd was in een winkel aan de Thiemsbrug in Hengelo. De verdachte, een 53-jarige vrouw uit Rotterdam werd op heterdaad betrapt door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. De vrouw bleek een zogenoemd veelpleger te zijn en is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (08-115346)

Man aangehouden na diefstal fiets

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede kon op donderdag 11 september worden aangehouden nadat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Donderdagavond 11 september omstreeks 20.30 uur zagen oplettende stadswachten dat een man een fiets had weggenomen op het Stationsplein in Enschede. De fietsendief, een 20-jarige man uit Enschede, werd aangehouden door de stadswachten en overgedragen aan de politie.

De 20-jarige werd meegenomen naar het politiebureau en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De fiets werd meegenomen naar het politiebureau en de eigenaar moet nog achterhaald worden. (08-115462)

Twee jongens aangehouden na belediging agentes

Almelo

Twee broers uit Almelo, van 17 en 19 jaar, werden op donderdag 11 september aangehouden op het Centrumplein in Almelo, omdat zij twee politieagentes beledigden.

Donderdagavond 11 september rond 21.10 uur werden twee agentes tijdens surveillance in de binnenstad van Almelo beledigd door twee broers van 17 en een 19 jaar, beiden uit Almelo. Tijdens de aanhouding ontstond er een handgemeen waarbij een van de broers een agente in een wurggreep nam. Dit kon voorkomen worden en de broers werden overmeesterd en meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn de twee voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (08-115468)

Drie mannen aangehouden op verdenking van meerdere fietsendiefstallen

Enschede

Drie mannen uit Enschede, in de leeftijd van16, 28 en 31 jaar, werden op donderdag 11 september aangehouden nadat zij op heterdaad werden betrapt bij een fietsendiefstal. Ook worden ze van eerdere fietsendiefstallen verdacht.

Op donderdagavond 11 september merkten surveillerende agenten op dat drie mannen bezig waren met het stelen van een fiets. De drie mannen konden op heterdaad worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 16-, 28- en een 31 jarige man allen in Enschede woonachtig. De mannen werden meegenomen naar het politiebureau. Ze worden verdacht van meerdere fietsendiefstallen. De politie heeft de mannen voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De eigenaar van de gestolen fiets moet nog worden achterhaald. (08-115474)

Twee jongens aangehouden voor spuiten van graffiti

Overdinkel

Twee jongens, een 16-jarige en een 18-jarige, beiden uit Overdinkel, werden op donderdag 11 september aangehouden omdat zij op diverse plekken in Overdinkel graffiti gespoten hadden.

Donderdagavond 11 september kreeg de politie melding dat er op de Prins Bernhardstraat in Overdinkel gespoten werd met graffiti door twee jongens. Na een goede beschrijving van getuigen ging de politie op onderzoek. Op de parkeerplaats van het sportpark het Wilpelo troffen agenten twee jongens aan die aan het signalement voldeden. De twee, een 16 en een 18-jarige jongen, konden worden aangehouden door de politie. Deze hebben de graffiti's bekend en zijn na verhoor weer heengezonden. Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-115479)

Bij diverse verkeerscontroles in Hengelo zijn 43 processen-verbaal uitgeschreven

Hengelo

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Hengelo op donderdag 11 september 43 processen-verbaal uitgeschreven.

Tijdens verkeerscontroles op diverse locaties in Hengelo, zijn op donderdag 11 augustus 43-processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Oldenzaalsestraat / Castorweg / Anninksweg in Hengelo.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Overtreding van de maximum snelheid, niet dragen van een autogordel, niet handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs, verlichtingscontrole en negeren van een stopteken. (08-115481 / 08-115489 / 08-115493)

Gezamenlijke verkeerscontrole op de A1

Deurningen

Woensdag 10 september heeft er een grote verkeerscontrole samen met de politie, douane en de RDW, plaats gevonden op de A1 ter hoogte van Deurningen. Tijdens deze gezamenlijke controle zijn er diverse overtredingen geconstateerd, waaronder: Overbelading, afvallende lading, gladde banden, geen geldige APK, overtreding van de maximum snelheid. Tevens werd er 20 kilo vuurwerk in beslag genomen. (08-115335)

Schennisplegers aangehouden

Vriezenveen

De politie in Vriezenveen heeft op 9 en 10 september twee mannen aangehouden die verdacht worden van meerdere gevallen van openbare schennis der eerbaarheid.

De inwoners van Vriezenveen werden de laatste dagen geregeld geconfronteerd met schennisplegers, mannen die hun geslachtdeel in het openbaar toonden aan passerende voetgangers en fietsers, waaronder jeugdigen. Aan de hand van het door de betrokkenen opgegeven signalement werd gericht en intensief gesurveilleerd door agenten in burger. Dat leidde tot de aanhouding van twee verdachten, een 57-jarige man uit Vriezenveen en een 34-jarige man uit Polen die tijdelijk in Vriezenveen verbleef. De 57-jarige Vriezenvener werd op 9 september rond 16.20 uur aangehouden op de Schout Doddestraat. Hij gaat zowel het strafrechterlijke traject als het hulpverlenertraject in.

De 34-jarige Pool werd op 10 september rond 19.25 uur aangehouden op de Laan 40-45. Hij werd na verhoor heengezonden en heeft Vriezenveen inmiddels verlaten. Hij zal zich nog wel voor de rechter moeten verantwoorden. De politie in Vriezenveen is nog bezig met het verzamelen van de aangiftes. Inmiddels hebben drie mensen aangifte gedaan, waaronder een 15-jarig meisje uit Vriezenveen. De politie maakt proces-verbaal op. (08-114397 en 08-113884)

tel. 053-4555588


---- --