Persberichten Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht, 12-09-2008

Fietsers gewond

ABCOUDE Donderdag 11 september zijn rond 05.45 uur twee jongens van 9 en 12 jaar oud uit Abcoude gewond geraakt bij een aanrijding op de Nieuw Amsterdamweg. De jongens zaten op één fiets en staken plotseling de weg over zonder voorrang te verlenen. Een 38-jarige automobilist uit Weesp kon de twee jongens niet meer ontwijken. Beide jongens zijn met botbreuken overgebracht naar het AMC (Amsterdam).

Ongeval

MAARSSEN Vrijdagmorgen rond 05.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen drie personenautos op de kruising Floraweg/Verbindingsweg/Ruimteweg. De aanrijding ontstond doordat een 33-jarige automobilist uit Utrecht een rood verkeerslicht negeerde en de kruising op reed. Op dat moment reden een 54-jarige automobilist uit Kockengen en een 18-jarige automobilist uit Tienhoven op de kruising met een aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding is de bijrijdster (verdere gegevens niet bekend) van de 33-jarige man gewond geraakt. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar Ouderijn ziekenhuis (Utrecht).

Aanrijding

MAARSSEN Op donderdag 11 september kreeg de politie rond 23.10 uur een melding dat er een auto tegen een lichtmast was aangebotst. Ter plaatse bleek dat de 30-jarige bestuurder uit Spaarndam West de macht over het stuur was verloren en uit de bocht was gevlogen. Een blaastest wees uit dat hij te veel gedronken had. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 595 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeerscontrole

WOERDEN/HARMELEN Bij een verkeerscontrole op diverse plaatsen in Woerden en Harmelen zijn donderdag 11 september negen bekeuringen geschreven voor onder ander het niet dragen van een autogordel en niet handsfree bellen.

Onder invloed

BREUKELEN Agenten hebben vrijdag 12 september rond 04.15 uur een 32-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de auto rijden over de Rijksweg A2 en bij controle bleek dat het voertuig niet verzekerd en gekeurd was. Toen zij de bestuurder hierover aanspraken roken de agenten een sterke alcohollucht. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 540 ug/l. Tegen de Leidenaar is proces-verbaal opgemaakt.