Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2008Z01909 / 2070829270

Vragen van de leden Bosma en Fritsma (beiden PVV) aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en voor Wonen, Wijken en Integratie over het artikel `ROC mag opnieuw feestdagen voor moslims invoeren'. (Ingezonden 9 september 2008)


1
Bent u bekend met het artikel `ROC mag opnieuw feestdagen voor moslims invoeren'? 1)


2
Bent u bereid om de Leerplichtwet van 1969 zo aan te passen dat er alleen vrij wordt gegeven op de nationale feestdagen, te weten: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen, Koninginnedag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag, Pinksteren en Kerstmis? Zo neen, waarom niet?


3
Deelt u de mening dat het onwenselijk is dat veel scholen capituleren onder de druk van islamitische leerlingen die vrij eisen of gewoon niet komen opdagen op school bij islamitische feestdagen en dat op steeds meer zwarte scholen Nederlandse feesten zoals Sinterklaas en Kerstmis niet meer gevierd worden? Zo ja, wat bent u voornemens hiertegen te doen?


4
Indien u het inroosteren van vrije dagen voor islamitische feestdagen toelaat, vindt u dan dat de joods-christelijke en humanistische cultuur niet langer onze dominante beschaving dient te zijn?


1) `ROC mag opnieuw feestdagen voor moslims invoeren', De Gelderlander, 31 augustus
2008
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/maasland/3637883/ROC-mag-opnieuw-feestdagen- voor-moslims-invoeren.ece