Politiedag 2008

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 12-09-2008

Verkeerscontrole
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op de kruising Oostelijke Randweg met de Westsingel / Amersfoortseweg heeft de politie donderdag 11 september tussen 07.30 uur en 08.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Agenten letten vooral op automobilisten die het rode verkeerslicht negeerden. Hiervoor zijn drie bekeuringen uitgeschreven. Eén bekeuring is uitgedeeld aan een automobilist die geen gordel droeg.

Verkeersongeval
SOEST Op de kruising Dalweg De Akkeren Weegbreestraat is donderdag 11 september een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. De politie kreeg omstreeks 12.15 uur de melding van een aanrijding en ging ter plaatse. Het bleek dat een 9-jarige fietser uit Soest over het fietspad van de Dalweg reed uit de richting van de Speenkruidstraat. Ter hoogte van de Dalweg stak de jongen bij een oversteekplaats over richting De Akkeren. Een 38-jarige automobiliste uit Soest reed op dat moment over de Dalweg, uit de richting Koningsweg en richting Weegbreestraat. Ze zag de jongen niet en hij stak plotseling over. Een aanrijding was het gevolg. De jongen brak zijn been en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aangehouden voor belediging
EEMNES - Een 16-jarige jongen uit Eemnes is op de Eemhof aangehouden voor het beledigen van een agent en het plegen van verzet. Omstreeks 16.25 uur was de politie op de Eemhof in verband met een overlastmelding. Twee personen kregen een bekeuring omdat ze in het openbaar alcohol aan het drinken waren. Een 16-jarige jongen uit Eemnes kwam op dat moment zonder helm op zijn brommer aanrijden. Hij kreeg hier een bekeuring voor. De jongen was hier natuurlijk niet blij mee en sprak de agenten brutaal toe. Toen de agenten aangaven daar niet van gediend te zijn, werd de jongen steeds vervelender en agressiever. Hij is aangehouden. Omdat hij verzet pleegde, hebben de agenten geweld moeten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Op het politiebureau is een gesprek gevoerd met zijn moeder. Hierna is de jongen weer naar huis gestuurd.

Beroving
EEMNES Op de Wakkerendijk is donderdag 11 september een vrouw beroofd. De 32-jarige vrouw uit Eemnes stapte omstreeks 21.10 uur uit een bus vanuit Hilversum, samen met een man en een blond meisje. Nadat de vrouw was uitgestapt, liep ze verder naar een parkeerterrein en een kerk. Het blonde meisje fietste langs haar weg en de man die bij haar in de bus had gezeten, kwam achter de vrouw aangelopen. Hij pakte de vrouw vast en probeerde haar van haar tas te beroven. De vrouw riep om hulp en verzette zich. De man bleef echter trekken aan de tas, waardoor de vrouw gewond raakte aan haar hand. Uiteindelijk ging de verdachte er met de telefoon van de vrouw vandoor. Hij rende richting de Stadswijksingel.
De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Met name het blonde meisje en twee personen die hun hond rond dat tijdstip uitlieten, wordt verzocht te bellen met de politie van het district Eemland zuid, op tel: 0900-8844.

Bedreigd met mes
BAARN De politie heeft donderdag op het Sonneveld een 46-jarige man uit Baarn aangehouden omdat hij een andere man met een mes bedreigd had.
Omstreeks 22.05 uur kreeg de politie de melding dat een ruzie uit de hand was gelopen en dat een man een andere man met een mes bedreigd had. Agenten gingen ter plaatse en hoorden het verhaal aan. Er zou een ruzie over geld zijn geweest tussen bekenden. De 46-jarige man had een mes getrokken en een andere man, een bekende van hem, bedreigd. Laatstgenoemde verdedigde zichzelf en gaf de 46-jarige man een klap waarna hij het mes kon afpakken. De 46-jarige man had gedronken, uitte dreigende taal en is door de politie aangehouden.