Gemeente Rotterdam

Van 1 mei tot 31 oktober 2010 wordt in Shanghai de Wereldtentoonstelling Shanghai China 2010 gehouden, met als centraal thema Better City, Better Life. Ook Rotterdam doet hieraan mee met als inzet het onderwerp Rotterdam Waterstad.

Hiermee krijgt Rotterdam als enige geselecteerde Nederlandse stad een eigen plek op het Expo terrein, naast zon vijftig andere wereldsteden. De expo heeft als doel toonaangevende oplossingen voor hedendaagse stedelijke problematiek te laten zien. 'Rotterdam Waterstad' is onderdeel van Rotterdam Climate Proof (RCP), het programma dat omschrijft hoe Rotterdam samen met verschillende partners wil anticiperen op klimaatverandering. Ook Gemeentewerken is trekker van het RCP.

Op donderdag 11 september ontving Burgemeester Opstelten de heer Zhou Hanmin, directeur van de organisatie van de Wereldtentoonstelling Shanghai China 2010. Hanmin en Hans Goedhart, directeur Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, tekenden de overeenkomst waarmee de deelname van Rotterdam met Rotterdam Waterstad is bekrachtigd.

Meer weten over het RCP? Klik dan hier.

Zhou Hanmin en Hans Goedhart ondertekenen de
overeenkomst. Burgermeester Opstelten en Zhou Hanmin heffen het glas.

Bron: Gemeentewerken, 12-09-2008